Αθλητισμός

Η Γαλλία απειλεί με αποχή από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Γαλλία απειλεί με αποχή από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η αποστολή της Γαλλίας στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα ταξιδέψει το 2018 στη Νότια Κορέα, αν δεν λάβει διαβεβαιώσεις για την ασφάλεια της, όπως υπογράμμισε η Υπουργός Αθλητισμού της χώρας, Λορά Φλεσέλ. Οι εντάσεις στην περιοχή έχουν κλιμακωθεί, καθώς η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την έκτη και μεγαλύτερη πυρηνική δοκιμή στις 3 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας την παγκόσμια κριτική και καταδίκη.

Πρόσφατα, μάλιστα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, απείλησε με «ολική καταστροφή» τη χώρα των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, αν η Βόρεια Κορέα απειλούσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης της γειτονικής Νότιας Κορέας, ενώ σήμερα διέταξε νέες κυρώσεις.

«Αν η ασφάλεια μας δεν μπορεί να εξασφαλιστεί, τότε η Ομάδα της Γαλλίας θα μείνει στο “σπίτι” της», ανέφερε σε συνέντευξη της η Φλεσέλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι συμμετέχοντες στους Αγώνες, οι οποίοι είναι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί που φιλοξενούνται από ασιατικό έθνος -εκτός Ιαπωνίας- και έχουν προγραμματιστεί για τις 9-25 Φεβρουαρίου 2018, δεν είχαν εκφράσει δημοσίως θέματα για την ασφάλεια τους. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκι, Τζιάν Φράνκο Κάσπερ, είχε απορρίψει τους φόβους των αθλητών, επισημαίνοντας ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του «Pyeongchang 2018» θα είναι οι «ασφαλέστεροι στον κόσμο».

Τέλος, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) είχε δηλώσει ότι δεν υπάρχει «Σχέδιο Β» για τους Αγώνες, ενώ ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, Τόμας Μπαχ, είχε υπογραμμίσει την περασμένη εβδομάδα ότι η εξέταση οποιουδήποτε σεναρίου εκτός από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Νότια Κορέα θα μπορούσε να εμποδίσει τις διπλωματικές προσπάθειες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X