Ελλάδα

Κατεδαφίστηκε η μάντρα των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό

Κατεδαφίστηκε η μάντρα των γυναικείων φυλακών στον Κορυδαλλό
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ως μία πρώτη νίκη του λαού του Κορυδαλλού, χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο δήμαρχος, Σταύρος Κασιμάτης, καθώς το μεσημέρι παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή, του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργου Γαβρίλη και βουλευτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση του εξωτερικού τοίχου των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού.

Η σημερινή «είναι μέρα χαράς και ηθικής ικανοποίησης», καθώς «τη θέση των γκρίζων τοίχων και των κελιών θα πάρει σύντομα ένα πάρκο πρασίνου και αναψυχής», το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, ανέφερε ο κ. Κασιμάτης και προσέθεσε. «Σήμερα γιορτάζουμε και από αύριο συνεχίζουμε με μεγαλύτερη ένταση τον αγώνα μας, προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευση όλων των κυβερνήσεων από το 1994 και μετά, για πλήρη και οριστική απομάκρυνση των φυλακών από την πόλη».

Πρόκειται για έναν χώρο 10 στρεμμάτων στον οποίο βρίσκονταν παλαιότερα τρεις πτέρυγες των γυναικείων φυλακών και για την οποία υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη από τον Δήμο Κορυδαλλού για τη διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής, προϋπολογισμού 5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

«Η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα και προσπάθησε με όλες τις δυνάμεις να υλοποιήσει αυτό που είχε υποσχεθεί», τόνισε κατά την άφιξη του ο Σταύρος Κοντονής και προσέθεσε ότι «το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού ήταν άμεσο γι΄ αυτή την εξέλιξη και η κυβέρνηση λειτούργησε στο σύνολό της για να πραγματοποιηθούν οι εργασίες».

«Σήμερα πανηγυρίζουμε γι΄ αυτή την εξέλιξη και από αύριο εντείνουμε τον αγώνα μας για να γίνει πράξη η δέσμευση όλων των κυβερνήσεων να φύγουν οριστικά οι φυλακές από την πόλη μας», δήλωσε από την πλευρά του ο Σταύρος Κασιμάτης, και απευθυνόμενος στον αρμόδιο υπουργό τόνισε, ότι αυτό που θέλει να του ζητήσει και δεν έχει κανένα κόστος είναι να περάσει και να ψηφιστεί από τη Βουλή το ειδικό χωροταξικό για την πλήρη απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο υπουργός προσέθεσε ότι αυτό για το οποίο δεσμεύτηκε η κυβέρνηση το υλοποίησε και ότι τα περαιτέρω είναι θέματα που άπτονται της γενικότερης οικονομικής κατάστασης και των δυνατοτήτων για τη συγκρότηση νέων φυλακών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X