Διεθνή

Οι Γερμανοί απορρίπτουν την κυβέρνηση “Τζαμάικα¨

Οι Γερμανοί απορρίπτουν την κυβέρνηση “Τζαμάικα¨
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε πολύ δύσκολη και κρίσιμη περίοδο εισέρχεται η Γερμανία και η Ευρώπη. Οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας, του ακρωτηριασμού των κοινωνικών δικαιωμάτων έχουν δώσει μία σημαντική ώθηση στα ευρωφοβικά κόμματα, τα οποία απειλούν το πείραμα της Ενωμένης Ευρώπης.

Το φαινόμενο απιδείχτηκε και στη Γερμανία, όπου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, οι δυσκολίες επεκτείνονται και στο σχηματισμό κυβέρνησης.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο τώρα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί πολίτες οι οποίοι δεν εγκρίνουν το σχηματισμό της τρικομματικής κυβέρνησης “Τζαμάικα”.

Οι περισσότεροι Γερμανοί ψηφοφόροι δεν εγκρίνουν τον συνασπισμό «Τζαμάικα» μεταξύ της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), σύμφωνα με δημοσκόπηση του ARD.

Μόλις το 31% των ψηφοφόρων του CDU/CSU συμφωνεί με έναν τέτοιο κυβερνητικό συνασπισμό, ενώ θετική άποψη έχει το 42% των ψηφοφόρων του FDP και το 38% των ψηφοφόρων των Πράσινων και ενώ στο σύνολο του εκλογικού σώματος, μόλις το 23% εγκρίνει τον συγκεκριμένο κυβερνητικό συνασπισμό.

Είναι φανερό λοιπόν οτι το νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει, θα είναι το πλέον ασταθές, το πλέον επιρρεπές σε ακραίες (εξ αντιθέτου) συμπεριφορές.

Μάλιστα υποστηρίζουν οτι η μόνη πολιτική σταθερά στο νεο σχήμα θα είναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (είναι ενδεικτικό ότι ανέλαβε πρωτοβουλία να καλέσει τους Σοσιαλδημοκράτες να ξανασκεφτούν και να συμμετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα) και ο οποιος κατα την εκτιμηση πολλών, θα ειναι ο μονος ενισχυμένος στο νεο σχήμα, σε σημειο που καποιοι να εκτιμούν ότι θα είναι περίπου “σκιώδης” καγκελάριος, καθώς η Ανγκελα Μερκελ, θα εκτισει την τελευταία της θητεία, πιο αποδυναμωμένη και πολιτικά “κουρασμένη” από ποτέ και έχοντας να αντιμετωπίσει το μεγάλο κινδυνο της αναβίωσης του νεοναζισμού στην ιδια την ιστορική κοιτίδα του, την Γερμανία και μαλιστα την βορειοανατολική περιοχή της ( Δρεσδη-Βερολίνο ).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X