Χωρίς Κατηγορία

Ο Αλέξης σε ρόλο φακίρη

Ο Αλέξης σε ρόλο φακίρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Διαβάζεις την είδηση, την ξαναδιαβάζεις και λες να κλάψεις, να γελάσεις ή να τους σιχτιρίσεις όλους.

Τον Αύγουστο του 2017 αδυνατούν να εντοπίσουν τα ανασφάλιστα οχήματα, γιατί δεν μπορούν να κάνουν αξιόπιστες διασταυρώσεις στοιχείων. Είναι δυνατόν; Κι΄ όμως στη χώρα της ¨φαιδράς πορτοκαλέας» είναι.

Κι΄ ύστερα Αλέξη φιλοδοξείς να βγάλεις την Ελλάδα από τα μνημόνια, την επιτροπεία, να τη φέρεις στο δρόμο της ανάπτυξης και άλλα φιλόδοξα και ευγενικά.

Όμως, Αλέξη με αυτό το άθλιο Δημόσιο, που πας; Που και πως θα πας όταν το κράτος είναι εχθρός του λαού, του πολίτη, της επιχείρησης, του επενδυτή; Είναι δυνατόν; Ο eretikos.gr λέει πως όχι. Αν,  όμως, εσύ είσαι… φακίρης και τα καταφέρεις, θα φανεί στη σκηνή που λέει και ο Σαββόπουλος, ο ταξικός αντίπαλος του φίλου και συμβούλου σου Καρανίκα. Κι΄ εμείς θα σε χειροκροτήσουμε.

Βεβαίως, τη μεγάλη ευθύνη δεν την έχει η κυβέρνησή σου. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2.000 και μετά κινούμενες στο κλίμα διαφθοράς και μίζας, ξόδεψαν 12 δις. ευρώ για να αγοράσουν ηλεκτρονικά συστήματα για το Δημόσιο, αλλά το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό.

Βλέπεις, ο κάθε υπουργός, ο επικεφαλής οργανισμού, επέλεγε το δικό του προμηθευτή που είχε το δικό του ηλεκτρονικό σύστημα, όχι για λόγους οικονομίας ασφαλώς, αλλά για να εξυπηρετήσει με την παραγγελία τον πολιτικό του (ή σκέτο) φίλο και βεβαίως να πάρει και το κατιτίς του. Δεν είναι ντροπή ο προμηθευτής να παίρνει δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια και ο αναθέτων τίποτα; Στην Ελλάδα της μίζας είναι όχι μόνο ντροπή, αλλά αδιανόητο

Το αποτέλεσμα ήταν να αδυνατούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους τα διάφορα υπουργεία,  οργανισμοί, υπηρεσίες, εταιρείες. Μία ηλεκτρονική βαβέλ δηλαδή, που ακόμα και τώρα μας ταλανίζει.

Αλλά κι΄ εσείς Αλέξη επί δυόμιση χρόνια δεν κάνατε κάτι το εξαιρετικό για να λύσετε το πρόβλημα.

Και μην μου πεις ότι είχατε τη διαπραγμάτευση, γιατί οι υπουργοί σου δεν τοποθετήθηκαν εκεί για να παρακολουθούν το Βαρουφάκη πρώτα και τον Τσκαλώτο μετά να διαπραγματεύονται. Νομίζω ότι τους τοποθέτησες για να κάνουν έργο. Η μήπως κάνω λάθος Αλέξη;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X