Ελλάδα

ΡΑΕ: Πιο αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου

ΡΑΕ: Πιο αυστηρά κριτήρια για τη χορήγηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αλλάζουν οι όροι και οι προϋποθέσεις χορήγησης του φθηνού Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) ξεσκαρτάρωντας τους 692.335 δικαιούχους του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΡΑΕ εισηγείται στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη την καθιέρωση πιο αυστηρών κριτηρίων. Έτσι για την υπαγωγή στο ΚΟΤ, το οποίο από δύο ενδεχομένως να έχει τρεις ή και τέσσερις κατηγορίες, θα εγκρίνεται εφόσον τα νοικοκυριά ικανοποιούν συνδυαστικά συγκεκριμένο ύψος εισοδήματος, τραπεζικών καταθέσεων και ακίνητης περιουσίας.

Πηγές αναφέρουν ότι με τις αλλαγές αυτές επιδιώκεται να απολαμβάνουν το φθηνότερο ρεύμα όσες κοινωνικές ομάδες είναι πραγματικά ευάλωτες.

Σήμερα το ΚΟΤ διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη ανήκουν εκείνοι με εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ ανά παιδί και με τετραμηνιαία κατανάλωση από 200 kwh – 1.500 kwh. Επίσης στην ίδια κατηγορία ανήκουν τρίτεκνοι με εισόδημα έως 23.500 ευρώ και τετραμηνιαία κατανάλωση 200 – 1.700 kwh.  Στη δεύτερη κατηγορία υπάγονται μακροχρόνια άνεργοι, άτομα με αναπηρία 67% και άνω καθώς και άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X