Θέμα

Ρύπανση Σαρωνικού: Υπό παραίτηση ο Κουρουμπλής-Σκοτεινά ερωτήματα ζητούν καθαρές απαντήσεις

Ρύπανση Σαρωνικού: Υπό παραίτηση ο Κουρουμπλής-Σκοτεινά ερωτήματα ζητούν καθαρές απαντήσεις
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού έθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής για το θέμα του ναυαγίου στο Σαρωνικό και τη ρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας και της Αττικής, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη που του αναλογεί.

Οι ευθύνες και οι γκρίζες ζώνες για τη στάση και την αντίδραση των αρμόδιων αρχών είναι πολλές και μεγάλες. μία από αυτές πηγάζει από τις πληροφορίες ότι τον έλεγχο για το αξιόπλοο του πλοίου έκαναν υπηρεσίες του Λιμενικού και όχι ο νηογνώμονας.

Και όπως γίνεται αντιληπτό τίθεται ένα μεγάλο ερωτηματικό γιατί συνέβη αυτό και σε τελική ανάλυση γιατί οι ελεγκτές άφησαν να πλέει ένα πλοίο το οποίο σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ δεν ήταν αξιόπλοο, ενώ δεν είχε το απαραίτητο προσωπικό, αφού αντί για 11 άτομα πλήρωμα είχε μόνο δύο.

Επίσης, γιατί τα δύο άτομα πλήρωμα δεν ειδοποίησαν αμέσως το Λιμενικό, αλλά το έκαναν άλλα παραπλέοντα  σκάφη.

Επίσης ποια είναι η αλήθεια και ποιος έχει δίκιο ο Δ. Τζανακόπουλος ο οποίος είπε  ότι “το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις” ή οι λιμενικοί οι οποίοι έκαναν λόγω για ανάληψη δράσης με τέσσερις ώρες καθυστέρηση, στις 6 το πρωί όταν το πλοί0 είχε βυθιστεί στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X