Διεθνή

Σε… κενά αέρος η Ryanair: Προς ακύρωση συνολικά 2.024 πτήσεων έως τις 28 Οκτωβρίου!

Σε… κενά αέρος η Ryanair: Προς ακύρωση συνολικά 2.024 πτήσεων έως τις 28 Οκτωβρίου!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αναστατωμένοι είναι οι επιβάτες που είχαν επιλέξει τη Ryanair για τις μετακινήσεις τους. Η εταιρεία χαμηλού κόστους προχώρησε σε ακύρωση συνολικά 2.024 πτήσεων έως τις 28 Οκτωβρίου.

Όσοι επηρεαστούν από την κίνηση αυτή, θα λάβουν ειδοποίηση μέσω του ηλεκτρονικού τους ταχυδρομείου, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας, Μάικλ Ο’Λέρι.

Στο μεταξύ, η εταιρεία είναι έτοιμη να βάλει το χέρι στην τσέπη προκειμένου να σώσει τη φήμη της.”Η Ryanair είναι έτοιμη να πληρώσει έως και 20 εκατομμύρια ευρώ σε  αποζημιώσεις μετά από σχετικά αιτήματα των οργισμένων πελατών της”, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωσή της η ιρλανδική εταιρεία.
Η αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ακυρώνει 40 με 50 πτήσεις την ημέρα για τις επόμενες έξι εβδομάδες, αφού παραδέχτηκε ότι “τα έκανε μαντάρα” με το πλάνο των αδειών των πιλότων.

Ο Μάικλ Ο’ Λέρι επεσήμανε ότι, οι περισσότεροι επιβάτες θα μεταφερθούν σε άλλη πτήση της Ryanair την ίδια ημέρα. Εάν όχι την ίδια, την προηγούμενη ή την επόμενη.Με τον τρόπο αυτό, η αεροπορική εταιρεία θα επιχειρήσει να φανεί συνεπής με τις υποχρεώσεις της.

Την ίδια ώρα, παρουσιάζοντας το πρόγραμμά της για το καλοκαίρι του 2018, η Ryanair ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει επτά νέα δρομολόγια από και προς το αεροδρόμιο Πάφου μ΄ένα επιπλέον αεροσκάφος στη βάση (επένδυση ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων) και επτά νέα δρομολόγια προς Βουδαπέστη , Βουκουρέστι, Δουβλίνο, Μπρατισλάβα, Ρίγα, Σόφια και Ταλίν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι περισσότερες από τις 200 πτήσεις που ακυρώθηκαν έως τώρα, είχαν προορισμό ή επέστρεφαν από το αεροδρόμιο Στάνστεντ του Λονδίνου, ενώ επηρεάστηκαν και οι πτήσεις σε Εδιμβούργο, Μάντσεστερ και Μπέρμινχαμ.

Επίσης, η Ryanair διευκρίνισε ότι οι ακυρώσεις θα σημειωθούν στα πολυπληθέστερα αεροδρόμια, με την περισσότερη κίνηση, όπως είναι η Ρώμη, το Μιλάνο, οι Βρυξέλλες και η Βαρκελώνη.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής, περίπου 400.000 άνθρωποι θα επηρεαστούν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X