Πολιτική

Σκουρλέτης εναντίον Μαξίμου-Πόσα θέλει να μας τρελάνει;

Σκουρλέτης εναντίον Μαξίμου-Πόσα θέλει να μας τρελάνει;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάτι δεν πάει καλά με ορισμένους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Το Μαξίμου κάνει μία διαρροή και λέει πως δεν θα ανεχθεί άλλες κωλυσιεργίες για την επένδυση στο Ελληνικό. Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξη τόνισε ότι η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει τηρώντας τη νομιμότητα.

Και σήμερα βγαίνει ο Πάνος Σκουρλέτης και μιλώντας  στη Βουλή, υπογραμμίζει ότι σήμερα οι αρχαιολόγοι «δίνουν μάχη για την υπεράσπιση της χώρας».

Δηλαδή τί εννοεί ο ποιητής Σκουρλέτης; Τσίπρας και Δραγασάκης απειλούν τη χώρα; Οι αρχαιολόγοι υπερασπίζονται τη χώρα από την πολιτική για επενδύσεις που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση; Είναι καταστρεπτική για τη χώρα αυτή η πολιτική και χρειάζονται οι αρχαιολόγοι να την ανατρέψουν;

Μα, τι μυαλά κουβαλούν ορισμένοι εκεί στην κυβέρνηση και στο ΣΥΡΙΖΑ; Μπορούν να μας πουν πως θα μειωθεί η ανεργία χωρίς επενδύσεις; Πως θα βγει η χώρα από την κρίση όταν μόνο για να επιστρέψουμε στα επίπεδα του 2010 απαιτούνται επενδύσεις 80 δισ. ευρώ; Θα τα βρει ο κύριος Σκουρλέτης και ο κύριος Φίλης αυτά τα κεφάλαια ή μήπως κάπου υπάρχουν αλλά εμείς οι υπ΄λοιποι κοινοί θνητοί τα αγνοούμε;

Ασφαλώς και οφείλουν οι επενδυτές και η κυβέρνηση να σεβαστούν τους νόμους και τους κανόνες της χώρας και της Ευρώπης. Επ΄ αυτού δε χωράει αμφιβολία.

Αλλά οι κύριοι Σκουρλέτης και Φίλης καλό είναι να μην κρύβονται πίσω από τη δήθεν τήρηση της νομιμότητας και να βγουν να πουν και να ξεκαθαρίσουν ότι από θέσεις αρχής διαφωνούν με τέτοιες επενδύσεις, γιατί αυτό θέλουν να πουν, αλλά΄κρύβονται πίσω από το “φύλλο συκής¨ της νομιμότητας και των κανόνων, λες και αυτοί είναι οι φύλακες της νομιμότητας και όλοι οι άλλοι, μεταξύ αυτών πρωθυπουργός, αντιπρόεδρος και άλλοι υπουργοί της κυβέρνησης, την επιβουλεύονται. Ταυτοχρόνως να επισημάνουν ποιες επενδύσεις αυτοί προτιμούν για να διαπιστώσουν και οι πολίτες πόση σχέση έχουν με την πραγματικότητα οι προτάσεις τους.

Επιτέλους ας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους και ας αφήσουν τον κλεφτοπόλεμο κατά των επενδύσεων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X