Ελλάδα

Χάος ξανά στο Μενίδι με φωτιές σε σπίτια και επεισόδια

Χάος ξανά στο Μενίδι με φωτιές σε σπίτια και επεισόδια
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ζημιές σε δύο σπίτια, στον οικισμό Αυλίζα στο Μενίδι, πιθανόν από βόμβες μολότοφ, σύμφωνα με την Αστυνομία, προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν νωρίτερα, ταυτόχρονα με την ειρηνική πορεία κατοίκων της περιοχής, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 11χρονου μαθητή, την Πέμπτη το βράδυ, από αδέσποτη σφαίρα στο 6ο δημοτικό σχολείο Αχαρνών.

Η πορεία των κατοίκων κατέληξε στο Σιδηροδρομικό Κέντρο Αχαρνών και για λίγη ώρα έγινε συμβολική κατάληψη στον προαστιακό σιδηρόδρομο, με αποτέλεσμα να διακοπεί προσωρινά η κίνηση των συρμών, αλλά αποκαταστάθηκε σύντομα.

Η πορεία επέστρεψε και διαλύθηκε στην πλατεία Καράβου.

Ωστόσο, έξω από τον οικισμό της Αυλίζας είχε ήδη αρχίσει ένταση, καθώς περίπου 200 άτομα, εκ των οποίων κάποια που είχαν αποκοπεί από την πορεία και ενώθηκαν με ομάδα που είχε βγει από το γήπεδο του Αχαρναϊκού, επιχείρησαν να εισβάλουν στον οικισμό.

Ακολούθησαν συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, που απώθησαν τους ταραξίες, αλλά αυτοί πρόλαβαν και έβαλαν φωτιές σε δύο κάδους απορριμμάτων αρχικά και στη συνέχεια σε δύο σπίτια, στην οδό Μπόσδα 65 και στη συμβολή των οδών Μπόσδα και Αρτέμιδος.

Στο πρώτο σπίτι κάηκε μία πέργκολα στην είσοδο, ενώ στο δεύτερο προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στο ισόγειο.

Οι φωτιές σβήστηκαν από την Πυροσβεστική.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X