Χωρίς Κατηγορία

Σκηνές από την τριτοκοσμική Ελλάδα

Σκηνές από την τριτοκοσμική Ελλάδα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τί είπατε πως είμαστε; Τριτοκοσμική χώρα; Αμ δε. Καλά θα ήταν, γιατί σε ορισμένους τομείς βρισκόμαστε σε επίπεδο υποσαχάριας χώρας.

Κι΄αν Αλέξη δεν πιστεύεις, δεν έχεις παρά να πας ινκόγκνιτο στα δικαστήρια και πιο συγκεκριμένα στα κτίρια 2, 5 και 11, όπου δίνονται διαφορά πιστοποιητικά περί πτώχευσης κλπ. Εκεί θα διαπιστώσεις ιδίοις όμμασι κατάσταση κατώτερη από τριτοκοσμική.

Δεν θα σου περιγράψω τι ακριβώς συμβαίνει, γιατί είναι κάτι αδιανόητο, κάτι που δεν το χωρά νους ανθρώπου, που υποτίθεται ζει στην ψηφιακή εποχή.

Ο eretikos.gr πήγε και δεν μπορούσε να φανταστεί, ότι συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα του Μαρτίου του 2018. Και αισθάνθηκε ντροπή, όπως φαντάζομαι θα αισθανθείς και εσύ.

Αν δε, πας λίγο μετά τις 13.30 θα δεις υπαλλήλους να φεύγουν. Αν έχεις το θράσος (γιατί θράσος θεωρείται δυστυχώς) να τους ρωτήσεις, θα σου απαντήσουν ότι στο Δημόσιο εργάζονται από τις 9 το πρωί ως τις 13.30. Οχι, όχι Αλέξη δεν πρόκειται για μερική απασχόληση. ¨Η ακριβέστερα πρόκειται για μερική απασχόληση με πλήρη αμοιβή βεβαίως.

Βλέπετε οι δημόσιοι υπάλληλοι, κατά παραβίαση κάθε έννοιας ισότητας, είναι τα χαϊδεμένα παιδιά όλων των κομμάτων ανεξαιρέτως και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα τα αποπαίδια.

Τόλμησε Αλέξη, κάνε έφοδο κι αν μπορείς (εννοείται με την κυριολεκτική του έννοια το μπορείς), βάλε τάξη. Φέρε την υπηρεσία αυτή και όλες τις άλλες, στην ψηφιακή εποχή. Και τότε να ξέρεις ότι έχεις λύσει πολλά από τα προβλήματα της καθημερινότητας του Ελληνα πολίτη.

Τόλμησε Αλέξη και θα κερδίσεις…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X