Οικονομία

Ανάσα για ΣΕΚΑΠ και Ιβάν Σαββίδη

Ανάσα για ΣΕΚΑΠ και Ιβάν Σαββίδη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ανάσα για τη ΣΕΚΑΠ και τον Ιβάν Σαββίδη. Το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανέστειλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατομμυρίων (με τις προσαυξήσεις). Υπενθυμίζεται ότι είχε επιβληθεί στην εταιρεία για ενέργειες, που έγιναν πριν από την εξαγορά της από τον όμιλο Σαββίδη.

Με την υπ αριθμόν Ν22/2018 απόφασή του το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση που είχε υποβάλει η εταιρεία διά του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου. Ετσι, ανέστειλε την εκτέλεση της  ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την  πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ.  Το ποσό έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις, για την υπόθεση του 2009.

Την αίτηση αναστολής είχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Πλέον εκκρεμούν η αίτηση για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης, καθώς και αναίρεση κατά της προηγουμένης απόφασης του Διοικητικού Εφετείου. Απόφαση που επικύρωνε το πρόστιμο, στο Συμβούλιο Επικρατείας (στις αρχές Μαΐου η συζήτηση).

SOS! Αυτοί είναι οι σταθμοί της εξόδου από το μνημόνιο! Οι προθεσμίες των Θεσμών

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X