Πολιτισμός

Κρήτη: Ενα ερειπωμένο χωριό έγινε περιζήτητο ξενοδοχείο

Κρήτη: Ενα ερειπωμένο χωριό έγινε περιζήτητο ξενοδοχείο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Καμιά φορά το μεράκι, η αγάπη για τον τόπο σου και η καλή αισθητική μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και τα χαλάσματα σε έργο τέχνης. Τα ερείπια σε ένα μαγικό τοπίο.

Ακριβώς δηλαδή όπως έχει συμβεί με τον οικισμό του Άσπρου Ποτάμου στην Ιεράπετρα. Όπου ένα ερειπωμένο χωριό έγινε περιζήτητο ξενοδοχείο.

Εκεί στη νοτιανατολική Κρήτη, και καθώς ίσχυσαν όλες οι προϋποθέσεις που σας περιγράψαμε, η αναστύλωση ενός ερειπωμένου χωριού, οδήγησε στη δημιουργία ενός εξαιρετικού ξενοδοχειακού προορισμού, το οποίο έχει γίνει περιζήτητο από τους τουρίστες! Λογικό, αφού συνδυάζει την άνεση με τον απόλυτο σεβασμό στην παράδοση.

Επιστροφή στο παρελθόν. Δωμάτια χωρίς ρεύμα στο ερειπωμένο χωριό 

Κρεβάτια χτισμένα από πέτρα, βράχοι που ξεπετιούνται από παντού μέσα στα σπιτάκια, οροφές με δοκάρια, καλάμια και χώμα για μόνωση φτιάχνουν ένα σκηνικό που μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από ξεχασμένη εποχή. Τα σπιτάκια είναι κυριολεκτικά χτισμένα το ένα πάνω στο άλλο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις η οροφή του ενός είναι και βεράντα του άλλου.

Να τονίσουμε πώς πέρα από το χώρο υποδοχής, ηλεκτρικό δεν υπάρχει σε κανένα από τα σπιτάκια. Ο κύριος φωτισμός των σπιτιών, γίνεται με λάμπες παραφίνης και κεριά, ενώ δεν υπάρχουν πρίζες. Οι χοντροί τοίχοι από πέτρα λύνουν το θέμα της θέρμανσης και της δροσιάς το χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Βλέπετε και στις δυο εποχές λόγω του πάχους των τοίχων η θερμοκρασία διατηρείται σε ιδανικά επίπεδα.

Στο χώρο υποδοχής μπορούν οι επισκέπτες  να φορτίζουν οποιαδήποτε συσκευή, ενώ στο χώρο αυτό υπάρχει βιβλιοθήκη και ίντερνετ. Ο οικισμός βρίσκεται σε ένα πανέμορφο, γεμάτο πράσινο φαράγγι και απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από τον Μακρύ Γιαλό.

Πηγή : Daynight

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X