Κοινωνία

Το θρίλερ συνεχίζεται στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Το θρίλερ συνεχίζεται στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο
Το θρίλερ με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις κλειστές φυλακές της Ανδριανούπολης συνεχίζεται.
Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές ενημέρωσης, το τηλεφώνημα που πραγματοποίησαν μετά τη σύλληψη τους διήρκεσε πάνω από δεκαπέντε λεπτά.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν ότι η διάρκεια του τηλεφωνήματος είναι ενδεικτική των διαπραγματεύσεων που έγιναν προκειμένου να λήξει επιτόπου το περιστατικό.

Μάλιστα ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το τηλεφώνημα προς τη μονάδα δεν έγινε από την υπηρεσιακή σύνδεση άλλα από ένα από τα δυο προσωπικά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Νέων το περασμένο Σάββατο, αμέσως μετά το συμβάν της σύλληψης των δύο Ελλήνων αξιωματικών, ενημερώθηκε ο Ταξίαρχος που έχει την ευθύνη της περιοχής.

Αμέσως, με βάση την πάγια πρακτική, ο Έλληνας Ταξίαρχος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του στην άλλη πλευρά των συνόρων. Οι δύο αξιωματικοί συναντήθηκαν στην τουρκική επικράτεια προκειμένου ο Έλληνας ταξίαρχος να παραλάβει τους δύο στρατιωτικούς, καθώς με αυτή την πρακτική λύνονται τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο ενώ οι δύο αξιωματικοί έπιναν καφέ και συζητούσαν, ήρθε εντολή από τα… ενδότερα της Τουρκίας, που ακύρωσε τη διαφαινόμενη επιστροφή των δύο Ελλήνων.

Ο Τούρκος ταξίαρχος ενημερώθηκε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα πρέπει να μεταφερθούν στην Αδριανούπολη και να παρουσιαστούν στον τοπικό εισαγγελέα. Εκπληκτος εκείνος ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για τις εντολές «άνωθεν» που είχε λάβει και πως δεν ήταν δυνατόν να του παραδώσει τους στρατιώτες.

Από εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση είχε ξεφύγει από την τοπική διαχείριση και εξελισσόταν σε διμερές ζήτημα με διπλωματική διάσταση.

Συγκεκριμένα, η σύλληψη τους έγινε μετά από περίπου μία ώρα διαπραγμάτευσης. Αρχικά όταν οι δύο Έλληνες στρατιώτες πέρασαν στην τουρκική περιοχή, ο Έλληνας λοχίας επικοινώνησε με τον Ταξίαρχο του.

Κάτι που συνηθίζεται σε αντίστοιχες περιπτώσεις, για αυτό και έδωσαν σχετική άδεια οι Τούρκοι στρατιώτες. Η επικοινωνία με τον Ταξίαρχο είχε διάρκεια 12-14 λεπτά και ακολούθως οι Τούρκοι ζήτησαν από τους δύο Έλληνες στρατιώτες να μπουν στο φυλάκιο «για τα τυπικά».

Ακολούθησε η επίσκεψη του ίδιου Ταξίαρχου στο τουρκικό φυλάκιο και εκεί έμεινε 45 λεπτά. Αποχώρησε όταν τελικά του είπε ο Τούρκος ομόλογος του ότι «δεν είναι στο χέρι μου, έχει η στρατοχωροφυλακή αρμοδιότητα τώρα».

Σε κάθε περίπτωση, οι ελληνικές αρχές, θα διερευνήσουν κάθε στοιχείο και από το οπτικοακουστικό υλικό που πιθανώς υπάρχει από τις κάμερες που κάνουν live streaming από την περιοχή.

Οι φυλακές τύπου F, όπου κρατούνται οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, βρίσκονται στη βόρεια πλευρά της Αδριανούπολης. Ένα σχετικά φρέσκο απόκτημα της πόλης που επιτρέπει σε όσους συνδέονται με τις κρατικές Αρχές να κάνουν λόγο για «φυλακές πολυτελείας».

Η Αδριανούπολη δεν θέλει να συζητά την υπόθεση που έχει μπει ξαφνικά ανάμεσα στα δύο κράτη, ίσως επειδή θέλει να ξορκίσει το ενδεχόμενο να μπει και ανάμεσα στους δύο λαούς. Η καθημερινότητα στο κέντρο της πόλης δείχνει να μην ασχολείται καθόλου με τις ελληνικές αγωνίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X