Ανατροπές στη δημοσκόπηση της Rass : Ποια κόμματα κερδίζουν και ποια χάνουν

Η Δημοσκόπηση της Pulse

Ανατροπές στην τελευταία δημοσκόπηση της Rass. Μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα είναι κερδισμένα. O eretikos.gr επανειλημμένα έχει τονίσει ότι ενώ η δημοσκόπηση είναι μία φωτογραφία της στιγμής, όπως λένε οι δημοσκόποι, η σύγκριση περισσότερων δημοσκοπήσεων σε ορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να οδηγήσει να εξαχθούν πιο ενδιαφέροντα και αποκαλυπτική συμπεράσματα. Να φανερώσει την κίνηση των πολιτικών δυνάμεων, την πορεία τους, καθώς και τις υπόγειες διεργασίες στο εκλογικό σώμα.

Ετσι, λοιπόν μελετώντας την τελευταία δημοσκόπηση της Rass με την προηγούμενη της ίδια εταιρείας (διενεργήθηκε τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου) διαπιστώνουμε ότι:
-Μόνο τα δύο μεγάλα κόμματα αύξησαν τα δημοσκοπικά τους ποσοστά, ενώ όλα τα άλλα ανεξαιρέτως υποχώρησαν.
-Η «ψαλίδα»  στην πρόθεση ψήφου ανάμεσα στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε από τις 11,8 μονάδες στις 10,2 μονάδες.
-Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει το εντυπωσιακό 10,2%, το οποίο όμως είναι μικρότερο από το άθροισμα των ποσοστών της ΔΗ.ΣΥ. (8,1%) και του Ποταμιού (2,2%) της προηγούμενης δημοσκόπησης.
-Ολα τα υπόλοιπα κόμματα χάνουν δυνάμεις.
-Η Ενωση Κεντρώων μένει εκτός Βουλής, ενώ στην προηγούμενη έμπαινε.
-Αν γίνονταν εκλογές η νέα Βουλή θα ήταν πεντακομματική.
Πιο συγκεκριμένα:
-Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 29,4% από 28,6% με άνοδο 0,8%.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 19,2% από 16,8% και ανεβαίνει κατά 2,4%.
-Το Κίνημα Αλλαγής συγκεντρώνει 10,2% από 10,3% της ΔΗ.ΣΥ. Και του Ποταμιού (πτώση 0,1%).
-Η Χρυσή Αυγή 7,2% έναντι 7,8%, χάνει 0,6%.
-Το ΚΚΕ 6,3% από 7,3% πέφτει 1%.
-Ενωση Κεντρώων 2,7% από 3% χάνει 0,3% και βρίσκεται εκτός Βουλής.
-Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,5% από 2,8% έχουν απώλειες 0,3%.

Τελευταία Δημοσκόπηση

Πανελλαδική έρευνα της Rass για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Action 24.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 29,4% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 19,2%. Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 10,2% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,2% και το ΚΚΕ με 6,3%.

Κάτω από το όριο του 3% καταγράφονται η Ένωση Κεντρώων με ποσοστό 2,7% και οι ΑΝΕΛ με 2,5%. Ποσοστό 4,6% δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, 3,7% επιλέγουν την απάντηση άκυρο ή λευκό και το υπόλοιπο 14,2% κατατάσσεται στην κατηγορία αδιευκρίνιστη ψήφος.

Προηγούμενη δημοσκόπηση τέλος Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφου στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Rass η διαφορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι στις 11,8% μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει το 28,6% στις προτιμήσεις των πολιτών και το ΣΥΡΙΖΑ το 16,8%.

Τρίτο κόμμα η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ποσοστό 8,1%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,8%, το ΚΚΕ με 7,3% και η Ενωση Κεντρώων με 3%. Εκτός Βουλής Ανεξάρτητοι Ελληνες και Ποτάμι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ