Η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε. Καταπέλτης ο τεχνικός σύμβουλος

Η Ειρήνη Λαγούδη δολοφονήθηκε. Καταπέλτης ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας τονίζει: «Εδραιώνεται έτι περαιτέρω η πεποίθησή μου, ότι προφανώς ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική (δολοφονική) ενέργεια» σημειώνει μεταξύ άλλων ο Τεχνικός Σύμβουλος, της οικογένειας Λαγούδη, Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Ανδριανός Γκουρμπάτσης σε γραπτή του δήλωση που απέστειλε στο sinidisi.gr με αφορμή την ανεύρεση πελματικού αποτυπώματος στον ουρανό του μοιραίου αυτοκινήτου, που φαίνεται να ανήκει στην άτυχη 44χρονη. Το αποτύπωμα βρέθηκε από τον έτερο Τεχνικό Σύμβουλο της οικογένειας Αναστάσιο Δέδε.

Η δήλωση του Ανδριανού Γκουρμπάτση

«Μετά και το τελευταίο στοιχείο που είδε μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας και συγκεκριμένα το πελματικό αποτύπωμα, που βρέθηκε από τον έτερο Τεχνικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Δέδε, κατά την αυτοψία που διενήργησε στο αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη την 24-01-2018 και το οποίο, μεταξύ άλλων σημαντικών στοιχείων, δεν αναφέρεται στην έκθεση αυτοψίας της Ασφαλείας Αγρινίου, εδραιώνεται έτι περαιτέρω η πεποίθησή μου, ότι προφανώς ο θάνατός της οφείλεται σε εγκληματική (δολοφονική) ενέργεια.

Από το αποδεικτικό αυτό στοιχείο, το οποίο, όπως εμφαίνεται και στη σχετική φωτογραφία, βρέθηκε στον ουρανό του αυτοκινήτου και πιο αναλυτικά αμέσως πάνω από το πίσω δεξιό παράθυρο, δηλαδή το πίσω από τη θέση του συνοδηγού παράθυρο και σε μικρή απόσταση και πάνω από τα ύποπτα ίχνη επί του ιδίου παραθύρου (κρυστάλλου), που διαπίστωσα κι εγώ και αναλυτικά έχω αναφέρει στη σχετική έκθεσή μου, καταδεικνύει, κατά την άποψή μου, με σαφήνεια τα εξής:

α) Το πελματικό αποτύπωμα, στο σημείο και θέση που βρέθηκε με τη συγκεκριμένη μορφή, κατά λογική ακολουθία, το πιθανότερο – απομένει και επιβάλλεται να επιβεβαιωθεί και εργαστηριακά από τη ΔΕΕ / ΕΛΑΣ – έχει προξενηθεί  από μποτάκι που φορούσε η Ειρήνη Λαγούδη. Είναι δηλαδή συμβατό με αυτό και

β) Το ίδιο ως άνω αποτύπωμα προξενήθηκε, κατά την προσπάθεια των δραστών – αναφέρομαι στην έκθεσή μου για την ύπαρξη περισσοτέρων του ενός δραστών και τουλάχιστον δύο – να την μεταφέρουν αμέσως μετά την αυτοκατάσβεσή της φωτιάς από το κάθισμα του συνοδηγού, που πιστεύω και εξηγώ πως καθόταν και να την τοποθετήσουν στο πίσω κάθισμα, όπου ανευρέθη, κατά την αυτοψία της προανακριτικής αρχής. Ακριβώς κατά το χρονικό αυτό σημείο ανοίχθηκε η πόρτα του οδηγού, εξήλθε ο καπνός και δημιουργήθηκε η αιθάλωση στο επάνω μέρος του τελάρου αυτής της πόρτας και αμέσως επί του εξωτερικού τμήματος (αμαξώματος) του ουρανού του αυτοκινήτου.

Απομακρύνεται πλέον το ενδεχόμενο να προξενήθηκε το συγκεκριμένο αποτύπωμα, όπως και τα έτερα ύποπτα ίχνη που διαπίστωσα εγώ στο πίσω δεξιό παράθυρο και ειδικότερα επί του κρυστάλλου αυτού, όπως αναφέρω και αναλυτικά περιγράφω στη σχετική έκθεσή μου, στην προσπάθεια της Ειρήνης Λαγούδη να ανοίξει το παράθυρο. Και τούτο γιατί στο στάδιο αυτό, δηλαδή αμέσως μετά την αυτοκατάσβεσή της φωτιάς και τη μεταφορά και τοποθέτηση στο πίσω κάθισμα, η Ειρήνη Λαγούδη εκτιμώ ότι ήταν ήδη νεκρή, λόγω δηλητηρίασης εξ αιτίας εισπνοής μονοξειδίου του άνθρακα και ως εκ τούτου  είχε σταματήσει και η παραγωγή και επικάθιση αιθάλης (κάπνας) στον ουρανό, στα τζάμια και άλλα σημεία και υλικά (αντικείμενα) του αυτοκινήτου. Διαφορετικά θα είχαν καλυφθεί τόσο το ίδιο ως άνω πελματικό αποτύπωμα, όσο και τα ανωτέρω ύποπτα ίχνη και δεν θα ενευρίσκονταν στα συγκεκριμένα σημεία και θέσεις και με τη μορφή που ανευρέθησαν, από την επικάθιση αιθάλης, γεγονός που εν τέλει δεν συνέβη».

Τι γράφει στην έκθεση ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης

Στην πολυσέλιδη αναφορά του ο σύμβουλος της οικογένειας Ανδριανός Γκουρμπάτσης Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, Ειδικός Ερευνητής – Δικαστικός Πραγματογνώμονας Διερεύνησης Εγκλημάτων Εμπρησμού κάνει λόγο για σωρεία λαθών και παραλείψεων κατά την πρώτη αυτοψία που διενεργήθηκε από την Ασφάλεια Αγρινίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για εγκληματική ενέργεια που σκηνοθετήθηκε ώστε να παραπέμπει σε αυτοκτονία. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στα συμπεράσματα της έκθεσης:

«η συγκεκριμένη φωτιά τέθηκε εσκεμμένα από άγνωστους δράστες, πάντως περισσότερους του ενός, με ανθρωποκτόνο σκοπό, για άγνωστο λόγο (κίνητρο), που όμως σκηνοθετήθηκε από τους δράστες με έναν ιδιαίτερα άρτια επαγγελματικό τρόπο, για να αποπροσανατολιστούν οι έρευνες των ανακριτικών αρχών και να εμφανίζεται εικόνα που να παραπέμπει σε αυτοχειρία του θύματος».

Σύμφωνα πάντως με τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει τη σορό της άτυχης γυναίκας αλλά και τη δικογραφία η Ειρήνη Λαγούδη αυτοκτόνησε.

«Η Ειρήνη Λαγούδη μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα»

Ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ο ειδικός ερευνητής που επιλέχθηκε από τον δικηγόρο των παιδιών και του αδελφού της Ειρήνης Λαγούδη, Βασίλη Ταουξή ισχυρίζεται μάλιστα ότι η 44χρονη ήταν στη θέση του συνοδηγού και μετά μεταφέρθηκε στο πίσω κάθισμα όπου και βρέθηκε νεκρή.

Συγκεκριμένα ο ειδικός ερευνητής αναφέρει στην έκθεσή του: «Επί του σώματος της θανούσης που φορούσε λευκού/εκρού χρώματος μπλούζα και ακριβώς στο ύψος του στήθους εμφαίνεται αποτυπωμένο σε σχεδόν οριζόντια γραμμή στο ύψος του στήθους ίχνος καπνιάς (αιθάλης) ένδειξη ότι πιθανόν να φορούσε σε προγενέστερο χρόνο από την ανευρεσή της τη ζώνη ασφαλείας και μάλιστα του συνοδηγού, δεδομένου  ότι του οδηγού ανευρέθη εκτός αυτοκινήτου. Η αποτύπωση του ως άνω ίχνους στη μπλούζα έγινε πιθανόν κατά την απομάκρυνση του θύματος από τη θέση αυτή. Επίσης τα χέρια του θύματος βρέθηκαν σε στάση «πυγμάχου».

Επιμένει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη: Η αυτοκτονία ήταν σκηνοθετημένη!

Εξάλλου όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία διακρίνεται από τη διαφορά χρωμάτωσης του δέρματος ελαφρά κάμψη του δεξιού καρπού του χεριού της προς τα έσω ακριβώς στο σημείο που εφάπτονταν κατά το διάστημα εκπομπής εξαιτίας της φωτιάς θερμικής ακτινοβολίας, το μανίκι της μπλούζας με το χέρι. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε κατά το χρόνο μετακίνησης του θύματος και την τοποθέτησή του στο πίσω κάθισμα ίσως δε όμως και στη συστολή των μυών λόγω νεκρικής ακαμψίας. Εκτιμώ την πρώτη περίπτωση ως την πιθανότερη».

Το αποτύπωμα παπουτσιού

Άλλη μια λεπτομέρεια που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια σύμφωνα με τον κ. Γκουρμπάτση είναι το αποτύπωμα παπουτσιού που βρέθηκε στο τζάμι στην πίσω δεξιά πλευρά του αυτοκίνητου και ανήκει στην Ειρήνη Λαγούδη, ενώ έγινε κατά τη μεταφορά της στο πίσω μέρος του οχήματος από τους δράστες. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Δεν αναφέρθηκε (περιγράφηκε) στην έκθεση αυτοψίας ιδιαίτερα σημαντικών «ύποπτων» ιχνών που διαπιστώνονται στο τζάμι του πίσω δεξιού παραθύρου δηλαδή στην πλευρά του συνοδηγού και που κατά αδικαιολόγητο τρόπο έχει εντυπωθεί.

Αστυνομία : Ιδού πως πέθανε η Ειρήνη Λαγούδη

Πιθανόν προκλήθηκε από την επαφή του πέλματος γυναικείου υποδήματος με τακούνι συμβατό με το πέλμα του θύματος που φορούσε μποτάκια με τακούνι και τα πόδια της στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου ήταν προς την πλευρά του ανωτέρω παραθύρου. Το ως άνω πελματικό αποτύπωμα πιθανόν να προκλήθηκε κατά τη μεταφορά και τοποθέτηση του θύματος στο πίσω κάθισμα, χωρίς να αποκλείεται και δημιουργία αυτού κατά την προσπάθεια του να ανοίξει το παράθυρο με το πέλμα του υποδήματος».

«Κάποιος άνοιξε την πόρτα»

Τέλος σημαντικό στοιχείο για τον ειδικό ερευνητή είναι το γεγονός πως στην έκθεση αυτοψίας της Ασφάλειας Αγρινίου αναφέρεται η παρουσία αιθάλης στο αυτοκίνητο πάνω από την πόρτα του οδηγού και στον ουρανό στο ίδιο ύψος. Σύμφωνα με την έκθεση του κ. Γκουρμπάτση αυτό σημαίνει ότι ενώ η φωτιά ήταν στη φάση της κατάσβεσης της, λόγω έλλειψης οξυγόνου, άνοιξε για κάποιο λόγο η πόρτα του οδηγού από άτομο άλλο εκτός της Ειρήνης Λαγούδη.

«Αν άνοιγε σε άλλη χρονική στιγμή δηλαδή μετά την έναρξη της πυρκαγιάς και ενώ ήταν σε ανάπτυξη και μέχρι να αυτοσβεστεί θα εισερχόταν στην καμπίνα οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα με αποτέλεσμα να μετατραπεί η ατελής καύση του πετρελαίου σε πλήρη καύση και ως εκ τούτου την εμφάνιση ευρείας έκτασης καταστροφικών αποτελεσμάτων στο αυτοκίνητο μέχρι και ολική καταστροφή αυτού και την απανθράκωση του θύματος, γεγονός που δεν συνέβη.

Αν λοιπόν  άνοιξε η πόρτα από την Ειρήνη Λαγούδη σημαίνει ότι ήθελε να απομακρυνθεί από το αναφλεγέν αυτοκίνητο με σκοπό να σωθεί ενώ θα είχε εξέλθει από το αυτοκίνητο και δεν θα βρισκόταν στο πίσω κάθισμα. Αν όμως την πόρτα άνοιξε άλλο άτομο, αυτό είναι και ο δράστης του εμπρησμού με πρόθεση έχοντας ανθρωποκτόνο σκοπό που εν τέλει πραγματοποιήθηκε και μάλιστα με κατά τρόπο οργανωμένο και επαγγελματικό προκειμένου να σκηνοθετηθεί ο θάνατός της ως αυτοχειρία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ