Πολιτική

Αλέξης και Σταύρος συμφώνησαν για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας

Αλέξης και Σταύρος συμφώνησαν για Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε την πρόταση του Ποταμιού για την δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας. Μάλιστα τη συζήτησαν διεξοδικά ο πρωθυπουργός και ο Σταύρος Θεοδωράκης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός αναγνώρισε ως εξαιρετικά σημαντικό να δημιουργηθούν θεσμοί που θα συμβάλλουν στην καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και στο πλαίσιο αυτό – όπως είπε- η πρόταση του Ποταμιού μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης.

Στο πλαίσιο αυτό , εξηγούν οι ίδιες πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής να θέσει το θέμα στην αρμόδια διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας για να συζητηθεί διεξοδικά.

Η κόντρα Φώφης-Σταύρου απειλή για το Κίνημα Αλλαγής

Επίσης εξέφρασε την πρόθεση του να αξιοποιηθεί η πρόταση στο πλαίσιο της αναβάθμισης και μετεξέλιξης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής σε Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας.

Επιπλέον ενημέρωσε τον επικεφαλής του Ποταμιού ότι το ΥΠΕΞ προετοιμάζει σχέδιο για τη δημιουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας με επιχειρησιακές αρμοδιότητες στα πρότυπα αντίστοιχων δομών άλλων χωρών και του ζήτησε να συμβάλει στη σχετική συζήτηση, κάτι που θα ζητήσει και στα υπόλοιπα κόμματα.

Προς αποφυγή παρερμηνειών οι κυβερνητικές πηγές διευκρινίζουν ότι το Συμβούλιο που προτείνει ο επικεφαλής του Ποταμιού είναι διακομματικό όργανο, ενώ το Συμβούλιο του οποίου τη δημιουργία επεξεργάζεται το ΥΠΕΞ είναι κυβερνητικό – επιχειρησιακό.

Πιθανό το διαζύγιο Τσίπρα-Καμμένου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X