Πολιτική

Τζανακόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Πολιτική και διπλωματική η λύση του προβλήματος

Τζανακόπουλος για Έλληνες στρατιωτικούς: Πολιτική και διπλωματική η λύση του προβλήματος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το απόγευμα της Πέμπτης θα αναχωρήσει για τα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Στα Σκόπια ο κ. Κοτζιάς αναμένεται να έχει συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία, την αντιπολίτευση και αλβανικά κόμματα της πΓΔΜ, ώστε να συνεχιστούν οι συνομιλίες με σκοπό την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης.

Επίσης, στις 30 Μαρτίου θα υπάρξει νέα συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ στη Βιέννη με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις γύρω από τη διαπραγμάτευση, ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στο σχέδιο που έχει ήδη αποσταλεί στη γείτονα και είπε πως «πλέον αναμένουμε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους. Το σχέδιο έχει συνταχθεί με βάση τις πάγιες διαπραγματευτικές θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης, ήτοι σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και για όλες τις χρήσεις, πράγμα που συνεπάγεται και την ανάγκη για τροποποίηση του Συντάγματος στη γειτονική χώρα».

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για την επιστροφή το συντομότερο δυνατόν των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, τόνισε ο Δ. Τζανακόπουλος 

«Η ελληνική κυβέρνηση εξακολουθεί να παίρνει διπλωματικές και πολιτικές πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος και την εξασφάλιση της επιστροφής τους στη χώρα μας το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται από της αρχές της Τουρκίας.

«Πόλεμος νεύρων» από την Άγκυρα: Δεν μεταφέρονται τελικά στο δικαστήριο οι Έλληνες στρατιωτικοί

«Για το θέμα αυτό και για τον προσδιορισμό των επόμενων βημάτων και πρωτοβουλιών θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5.00 το απόγευμα συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο”, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Καμία επαφή με την τουρκική δικαιοσύνη δεν θα έχουν σήμερα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που κρατούνται στην Τουρκία, δεν θα έχουν καμία επαφή σήμερα με τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία νωρίτερα είχαν μεταδώσει ότι οι δύο στρατιωτικοί θα έδιναν συμπληρωματική κατάθεση.
Για το ίδιο θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είπε ότι ο Έλληνας πρέσβης δεν επιβεβαιώνει τη μεταγωγή των δύο στρατιωτικών στο δικαστήριο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X