Επιλογές

Απαντά στους επικριτές της η γιατρός Αθηνά Σπανάκη, για τα περί ρατσισμού και ξενοφοβίας (pics)

Απαντά στους επικριτές της η γιατρός Αθηνά Σπανάκη, για τα περί ρατσισμού και ξενοφοβίας (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σάλο είχε προκαλέσει στην Κρήτη, ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της γιατρού Αθηνάς Σπανάκη στο facebook, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας και δημοτική σύμβουλο στο Ηράκλειο.

Η Αθηνά Σπανάκη υπενθυμίζεται ότι έχει οριστεί από τον γραμματέα της ΝΔ, Λ. Αυγενάκη, Υπεύθυνη Περιφέρειας Κρήτης της Γραμματείας Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ με αρμοδιότητα «Γυναίκες στην Αυτοδιοίκηση».

  • Δεν βλέπει ρατσισμό στο σχόλιό της

Απάντηση στο θέμα με την ανάρτησή της στο facebook και τα σχόλια περί ρατσισμού, έδωσε η πρώην αντιδήμαρχος Ηρακλείου Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη.

Η κα. Σπανάκη τονίζει ότι η ανάρτησή της δε συνιστά σε καμία περίπτωση ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος των προσφύγων αλλά αποτέλεσε κριτική για την ανεπαρκή αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Η Αθηνά Σπανάκη αναφέρει τα εξής:

Η ανάρτηση μου σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με περιεχόμενο την κοινή φωτογράφηση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Ηρακλείου με γυναίκες πρόσφυγες, στις 19 Μαρτίου 2018, δε συνιστά σε καμία περίπτωση ρατσιστικό σχόλιο εις βάρος των προσφύγων.
 
Δεν υπήρξε πρόθεση εκ μέρους μου να προσβάλλω τους πρόσφυγες ούτε φυσικά να προκαλέσω αρνητικά συναισθήματα εναντίον τους.
 
Η προσεκτική ανάγνωση του σχολίου μου δε δημιουργεί σε καμία περίπτωση σκιές ή υπόνοιες για το αντίθετο, ούτε φυσικά υπήρξε ποτέ τέτοια πρόθεση από μέρους μου. Αντιθέτως μάλιστα, ασκεί κριτική για την ανεπαρκή και πολλές φορές απάνθρωπη αντιμετώπιση των προσφύγων και μεταναστών καθώς και την εκμετάλλευση τους από ορισμένους για προσωπική προβολή.
 
Σέβομαι και υπηρετώ τον άνθρωπο τόσο από την θέση που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου στο Δήμο Ηρακλείου όσο και από την επιστήμη μου, την ιατρική, τόσο εγώ όσο και η οικογένεια μου.
 
Οποιεσδήποτε άλλες ερμηνείες προσπαθούν κάποιοι με δόλιο τρόπο να δώσουν στο περιεχόμενο του σχολίου μου, φανερώνει με τρόπο καταφανή τις προθέσεις αυτών που τις διαδίδουν.

Υπενθυμίζεται ότι η Αθηνά Σπανάκη έκανε μία ανάρτηση στο Facebook, με την οποία έβαλε στο στόχαστρό της την αντικαταστάτριά της στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου, η οποία φωτογραφήθηκε με προσφυγοπούλες που φιλοξενούνται στις δομές του ΟΗΕ στο Ηράκλειο και είχε γράψει:

«Αυτή είναι η αντιδήμαρχος Κοινωνικής πολιτικής που ξαναποζάρει περήφανη στο φακό με την παρέα της… Ένας από τους λόγους που κατηγορήθηκα ήταν ότι είχα το θάρρος να μιλήσω για το μεταναστευτικό… Ελάτε λοιπόν μια μέρα από το ιατρείο της Ιτανου να δείτε ΅Ελληνίδες μανάδες να με παρακαλάνε να σκουπίσουν να σφουγγαρίσουν να κάνουν οτιδήποτε για να εξασφαλίσουν ένα ποτήρι γάλα στα παιδιά τους… Δυστυχώς δεν προλαβαίνουν να ποζάρουν για φωτογραφία αλλά και ο φακός λυγίζει στην απελπισία τους…. Τα δώσατε όλα πίσω στις ΜΚΟ για να έχετε το χρόνο φωτογράφησης με την παρέα σας…

 

Ανάρτηση Αθηνάς Σπανάκη

«Δυστυχώς με τις φωτογραφίες ούτε τα προσφυγάκια θα σωθούν από τη θάλασσα και την πείνα ούτε τα ελληνάκια από τα μαζεμένα χτυπήματα της πονεμένης μας Ελλάδας που με λεβεντιά έβαλε στην αγκαλιά της όλου του κόσμου τα παιδιά… 
Μια φωτογραφία της Ελλάδας ανεβάστε και αν έχετε τα κότσια γι αυτήν αγωνιστείτε και όχι για το φόντο της καρέκλας….και για να μην προλάβουν κάποιοι φίλοι σας να πουν ξανά ότι θέλω ψήφους σας λέω ότι καθόλου δεν με απασχολούν ούτε οι ψήφοι ούτε οι καρέκλες... » και προσθέτει μετά τις επικρίσεις στο χρονολόγιο της στο facebook:

«Συνεχίζει το cretalive να με κατηγορεί επειδή είχα το θάρρος να ανεβάσω την κοινοποίηση της ίδιας της αντιδημάρχου Μαρίας Γ Καναβάκη και να πω τη γνώμη μου… και έχω το δικαίωμα αυτό ως ελεύθερος Έλληνας πολίτης και ως άνθρωπος που είναι καθημερινά μέσα στα προβλήματα των πολιτών μας κι ας βρεθεί ένας να πει ότι μου ζήτησε βοήθεια και δεν την έδωσα όταν η αντιδήμαρχος ποζάρει προκλητικά με τη παρέα της όπως η ίδια αποκαλεί… Πόσα προσφυγόπουλα τρώνε στο τραπέζι σας πείτε μου εσείς που με κρίνετε??Κοπιάστε και στο δικό μου….

Βγάζουν αυτή την φωτογραφία μου όταν ήμουν αντιδήμαρχος τη στιγμή που παλεύω να στεγάσω τους αστέγους και με αποκαλούν ρατσίστρια επειδή τόλμησα να πω ότι η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Μαρία Γ Καναβάκη ποζάρει στο φακό με τις γυναίκες μετανάστριες πίνοντας καφέ την ώρα που στην Ελλάδα μάνες δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους και ότι ο φακός λυγίζει μπροστά στον πόνο τους…

Ναι είμαι άσχημη στην φωτογραφία άλλα η ψυχή μου τολμάει για μια φορά ακόμα να χρεωθεί ότι στην Ελλάδα την πατρίδα μας τολμώ να πω πως είμαι Ελληνίδα και να δηλώσω έτοιμη να πεθάνω γι αυτήν… Αν αυτά που γράφω είναι ρατσισμός αναλαμβάνω τις ευθύνες μου!…Δεν θα το βάλω κάτω!!!Θα συνεχίσω να λέω την αλήθεια και ας πληρώνω το τίμημα…»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X