Θέμα

Χουριέτ: Στα κινητά των δυο Ελλήνων βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα – Διεψεύδει το πεντάγωνο

Χουριέτ: Στα κινητά των δυο Ελλήνων βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα – Διεψεύδει το πεντάγωνο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μια «σημαντική αποκάλυψη» κάνει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι βρέθηκαν στρατιωτικά σχεδιαγράμματα σε εξωτερική μνήμη στα κινητά των δύο στρατιωτικών!

Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν αφορούν ελληνικές ή τουρκικές εγκαταστάσεις.

Πιο αναλυτικά, ως «εκτάκτη» εξέλιξη στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται από την 2α Μαρτίου στις τουρκικές φυλακές στην Ανδριανούπολη, μεταδίδει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ την πληροφορία ότι οι αρχές της γείτονος εντόπισαν «στρατιωτικά σχεδιαγράμματα» κατά τη διενέργεια ελέγχου του ψηφιακού υλικού των κινητών τηλεφώνων των δύο αξιωματικών.

 Σύμφωνα με την εφημερίδα τα σχεδιαγράμματα εντοπίστηκαν στην εξωτερική μνήμη κινητού τηλεφώνου, ενώ μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος μόνο σε ένα μέρος του ψηφιακού υλικού.
Οι εργασίες συνεχίζονται για την έρευνα ολόκληρου του ψηφιακού υλικού. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο στρατιωτικοί είχαν δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κρυπτογραφικό τηλέφωνο.

 

Να σημειωθεί πάντως, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν επιβεβαιώνει την πληροφορία αυτή για τα ευρήματα στα κινητά των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Διαψεύδει το πεντάγωνο

Κύκλοι του Πενταγώνου επισημαίνουν ωστόσο ότι αναμένουν την επίσημη ανακοίνωση των τουρκικών αρχών καθώς δεν αρκούνται στο δημοσίευμα.

Ωστόσο σπεύδουν να κάνουν τις εξής επισημάνσεις:

  •  Και τα τρία κινητά που φέρουν μαζί τους οι δύο στρατιωτικοί (τα δύο προσωπικά τους και το ένα υπηρεσιακό) «ερευνήθηκαν εξονυχιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα, παρουσία του Έλληνα εμπειρογνώμονα που είχε στείλει το ΥΠΕΞ και δεν είχε βρεθεί απολύτως τίποτα».
  • Η τεχνολογία σήμερα, είναι σε θέση να εντοπίσει οποιοδήποτε στοιχείο υπάρχει στο κινητό, ακόμη και αν αυτό έχει σβηστεί από την εξωτερική μνήμη.

 

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X