Διεθνή

Οργισμένη η Άγκυρα με τη Μέρκελ: Βλέπεις τα γεγονότα με τα μάτια των τρομοκρατών

Οργισμένη η Άγκυρα με τη Μέρκελ: Βλέπεις τα γεγονότα με τα μάτια των τρομοκρατών
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Πυρά» κατά της Άνγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε η Άγκυρα, κατηγορώντας την ότι βλέπει την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία με τα μάτια των τρομοκρατών, και μαζί με άλλες χώρες της περιοχής μεροληπτεί σε βάρος της.

Aπαντώντας στην σφοδρή κριτική της γερμανίδας καγκελάριου, η οποία χαρακτήρισε την Τετάρτη «απαράδεκτες» τις τουρκικές ενέργειες στην συριακή πόλη Αφρίν, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» κατά της επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας» χαρακτηρίζοντας επίσης τη δήλωση της κ. Μέρκελ ως «άτυχη» και «μη αποδεκτή».

Η επίθεση έλαβε χώρα με φόντο την Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών όπου το θέμα της Τουρκίας είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα.

Σύμφωνα με το προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα καταδικάσουν έντονα «τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο» και θα υπογραμμίσουν την πλήρη αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα και την Κύπρο

Οι προκλήσεις της Τουρκίας στο «μενού» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπας στη Σύνοδο των Βρυξελλών, ενώ είχε και επικοινωνία για το θέμα της Τουρκίας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της Άγκυρας

«Η επιχείρηση Κλάδος Ελαίας θέτει ένα προηγούμενο για το πώς μπορεί να διεξαχθεί η καταπολέμηση της τρομοκρατίας χωρίς να βλάψει αμάχους. Τα δεδομένα που συλλέγονται στην Αφρίν και επικοινωνούνται τακτικά στο κοινό, αποκαλύπτουν την έκταση και την αβάσιμη φύση της μαύρης προπαγάνδας ενάντια στην επιχείρηση. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει καμία απειλή για τους ανθρώπους της Aφρίν εκτός από τις νάρκες και τα εκρηκτικά που φυτεύτηκαν από τους PYD / YPG. Μόλις αυτά καθαριστούν γρήγορα, η ασφάλεια και η σταθερότητα θα εδραιωθούν και η ζωή θα επανέλθει στο φυσιολογικό.

»Υπό αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε απαράδεκτη την ατυχή δήλωση που έγινε σήμερα σχετικά με την επιχείρηση από την καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη γερμανική Βουλή, η οποία βασίζεται αποκλειστικά σε παραπληροφόρηση που δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με την Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας, η Τουρκία έχει επιδιώξει να εξασφαλίσει την εθνική της ασφάλεια μέσω του δικαιώματός της για αυτοάμυνα και να σώσει την Αφρίν από τρομοκράτες, επιστρέφοντάς την παράλληλα στους πραγματικούς ιδιοκτήτες της. Πέρα από αυτό το σκεπτικό, θεωρούμε εξαιρετικά περίεργο ότι ορισμένοι από τους συμμάχους μας συνεχίζουν να εξετάζουν τα τρέχοντα γεγονότα με τα μάτια των τρομοκρατικών οργανώσεων.

»Καλούμε τους συμμάχους μας να καταβάλουν προσπάθειες για την εδραίωση μόνιμης ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στη Συρία σε στενό συντονισμό και διαβούλευση με τη χώρα μας, αντί να θέτουν τους εαυτούς τους σε θέση υποστηρικτική των τρομοκρατικών οργανώσεων, δίδοντας αξιοπιστία στις εκστρατείες παραπληροφόρησης κατά της Τουρκίας».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X