Πολιτική

Καμμένος: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν ως το Πάσχα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» (vid)

Καμμένος: «Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν ως το Πάσχα οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», εξήγησε ότι «οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο».

Ενώ τόνισε ότι δικαιώθηκε για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, αναφέροντας ότι αυτήν την ορολογία χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα και αυτό είναι το πνεύμα της παρέμβασης της ΕΕ στην Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Υπ. Εθνικής Άμυνας επισήμανε ότι «από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των Ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι Έλληνες, διότι είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί», συμπλήρωσε .

«Δεν είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσουν ως το Πάσχα»

«Η παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ ότι οι δύο στρατιωτικοί θα γυρίσουν στα σπίτια τους πριν από το Ορθόδοξο Πάσχα. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα συμβεί, διότι στην Τουρκία υπάρχει και ένας Αμερικανός όμηρος, ο πάστορας Μπράνσον, τον οποίο ο Ερντογάν θέλει να ανταλλάξει με τις ΗΠΑ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν», ανέφερε ο κ. Καμμένος.

Τουρκική ιστοσελίδα Haber46

Εν τω μεταξύ η τουρκική ιστοσελίδα Haber46 επιτίθεται στον Πάνο Καμμένο, με χθεσινό δημοσίευμα που είχε τίτλο ότι έχει ξεφύγει ο υπουργός που δραπέτευσε από τους Τούρκους στρατιώτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη δυσαρέσκεια των Τούρκων προκάλεσαν οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου. Η τουρκική εφημερίδα Haber46, προχώρησε σε ένα προκλητικό δημοσίευμα με το οποίο επιτίθεται στον Έλληνα υπουργό Άμυνας.

Το δημοσίευμα έγινε, με αφορμή τις δηλώσεις Καμμένου, μετά την στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, στις οποίες απείλησε ότι «όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε.
Όσοι σκέφτονται μεγάλες οθωμανικές αυτοκρατορίες πρέπει να θυμούνται το 1821. Πως ο ελληνικός λαός αντιμετώπισε την οθωμανική αυτοκρατορία και τη συνέτριψε», είπε ο κ. Καμμένος που διαβεβαίωσε ότι «οι ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες».

«Ο υπουργός που ξέφυγε από τους Τούρκους στρατιώτες έχει ξεπεράσει τα όρια», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος που αναφέρεται στις δηλώσεις Καμμένου, αλλά και στην πρόσφατη επίσκεψή του στα Ίμια όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα τιμώντας τους τρεις Έλληνες αξιωματικούς που έπεσαν ηρωικά τη νύχτα των Ιμίων τον Ιανουάριο του 1996.

«Οι αλαζονικές δηλώσεις της Ελλάδας σχετικά με την αύξηση της έντασης είναι αρκετά αποτελεσματικές. Μιλώντας σε στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Ελλάδας για την 25η Μαρτίου, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, έβαλε ως στόχο την Τουρκία» τονίζεται στο δημοσίευμα, που συνεχίζει, παραθέτοντας ένα απόσπασμα της ομιλίας του υπουργού και καταλήγοντας ότι «βρήκε το θράσος να απειλήσει την Τουρκία με τέτοιες εκφράσεις».

Στο τέλος του άρθρου τονίζεται ότι, όταν ο Πάνος Καμμένος πήγε για την κατάθεση στεφάνου στην μνήμη του πληρώματος του ελικοπτέρου στα Ίμια, «είδε τα τουρκικά στρατεύματα στην περιοχή και απομακρύνθηκε γρήγορα από την περιοχή, χωρίς να κοιτάξει πίσω».

Πηγές πληροφοριών ant1news.gr/ΕΡΤ/Haber46

Ελένη Νιζάμη

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X