Fragilemag

12 Οκτωβρίου 1978. Η μέρα που το Punk Rock πέθανε;

12 Οκτωβρίου 1978. Η μέρα που το Punk Rock πέθανε;
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Eίχαν πάρει την κάτω βόλτα. Ηρωίνη για πρωινό, μεσημεριανό και δείπνο. Νέα Υόρκη, 12 Οκτωβρίου 1978. H ημέρα που ο μπασίστας των Sex Pistols, Sid Vicious κατηγορήθηκε για τον θάνατο της συντρόφου του Nancy Spungen. H σύλληψη έγινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν. Το μποέμ Hotel Chelsea στο Μανχάταν.

12 Οκτωβρίου 1978. Η σωρός της Nancy Spungen μεταφέρεται έξω από το Chelsea Hotel

Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου ανέφεραν πως, αρχικά, ο Vicious τούς τηλεφώνησε λέγοντάς τους να πατήσουν το κουμπί του συναγερμού. Στη συνέχεια κατέβηκε έντρομος στη ρεσεψιόν φωνάζοντας “Κάτι συνέβη στο κορίτσι μου”.

-Αμέσως μετά τη σύλληψή του ο μουσικός, και ενώ τον συνόδευαν αστυνομικοί, δοκίμασε να αποδράσει φωνάζοντας στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο.

-Η αστυνομία της Νέας Υόρκης δήλωσε πως ο Vicious θα κατηγορηθεί για δολοφονία και πως αν αποδειχτεί η ενοχή του θα μπορούσε να περάσει το υπόλοιπο της ζωής του φυλακισμένος.

AP Photo

Photo by Michael Ochs Archives/Getty Images

-Ο αμφιλεγόμενος punk–rock σταρ γνώρισε τη Spungen στο Λονδίνο το 1977. Και ζούσαν στη Νέα Υόρκη ψάχνοντας απεγνωσμένα τη συνέχεια της καριέρας του Vicious. Οι Sex Pistols, οι σούπερ – σταρ της βρετανικής punk σκηνής είχαν προσλάβει τον Vicious ως μπασίστα τους. Ο ίδιος είχε παραδεχτεί πως δεν είχε ιδέα από ερμηνεία μουσικής. Το παράδοξο είναι πως στην μπάντα πήρε τη θέση του Glen Matlock. Του μοναδικού μουσικά καταρτισμένου μουσικού της…

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X