Οικονομία

Σήμερα η συνάντηση γνωριμίας Τσακαλώτου – Σολτς. Τι θα συζητήσουν

Σήμερα η συνάντηση γνωριμίας Τσακαλώτου – Σολτς. Τι θα συζητήσουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

«Συνάντηση γνωριμίας» θα έχουν σήμερα στο Βερολίνο στις 10:00 (τοπική ώρα, 11:00 ώρα Ελλάδας) οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας, Όλαφ Σολτς και Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, κατά την συνάντηση θα εξεταστούν ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ωστόσο -ενόψει του Eurogroup της 27ης Απριλίου και καθώς το πρόγραμμα στήριξης εκπνέει τον Αύγουστο- εκτιμάται ότι θα συζητηθούν τόσο η προοπτική ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, όσο και το ελληνικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για την εποχή μετά το τέλος του τρέχοντος προγράμματος. Το θέμα αναμένεται να τεθεί και στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Ουάσιγκτον, 16-22 Απριλίου), σε συνάντηση που θα έχει η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Ο κ. Σολτς, όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη τελευταία ο γερμανικός Τύπος, αν και έχει αναγνωρίσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στην Ελλάδα και έχει δηλώσει ότι δεν είναι σωστό να υπαγορεύει η Γερμανία την οικονομική πολιτική των άλλων κρατών, καλείται να ισορροπήσει ανάμεσα στις θέσεις του κόμματός του υπέρ της διευθέτησης του χρέους και της σκληρής στάσης πολλών στελεχών της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), τα οποία διαφωνούν με την παραχώρηση ελαφρύνσεων για το ελληνικό χρέος.

EuroWorkingGroup: Οι εταίροι θέλουν… λίφτινγκ στο σχέδιο Τσακαλώτου! Αυτά προβλέπει, πού διαφωνούν

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X