13χρονος ρασταφάριαν κερδίζει τη μάχη με το σχολείο του, για την κόμμωσή του (vid&pics)

Ένας δεκατριάχρονος μέχρι και στο δικαστήριο έφτασε για να δικαιωθεί και να μπορεί να πηγαίνει στο σχολείο του με το στιλ μαλλιών που επιθυμεί.

Ο 13χρονος Chikayzea Flanders έμαθε από τις σχολικές αρχές πως η κόμμωσή του παραβίαζε την πολιτική του σχολείου, στην πρώτη μάλιστα μέρα του στο Σχολείο Αρρένων του Φούλαμ στο δυτικό Λονδίνο πέρυσι.

Η οικογένειά του ωστόσο, όλοι ρασταφάριανς, δεν θα το άφηνε να περάσει έτσι αυτό, εγκαινιάζοντας μια νομική μάχη με το σχολείο και κατηγορώντας τους υπεύθυνους για διακρίσεις.

Όταν η μητέρα Tuesday Flanders δεν ικανοποιήθηκε από την απάντηση του σχολείου, βρίσκοντάς τη «απαράδεκτη», όπως είπε στην εφημερίδα «Mirror», απευθύνθηκε στην Equality and Human Rights Commission, η οποία της βρήκε ομάδα δικηγόρων για να φέρουν την υπόθεση στο δικαστήριο.

Τα ράστα του μικρού δεν ήταν στιλιστική επιλογή εδώ, αλλά πολιτισμικό στοιχείο της ταυτότητάς του, κάτι που δεν μπορούσε προφανώς να καταλάβει το εκκλησιαστικό σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας. Η οποία επενέβη ωστόσο την τελευταία στιγμή και πήρε πίσω την απαγόρευση στα ράστα, κάνοντας κι αυτή λόγο για διάκριση.

Το σχολείο θα υποχρεωθεί τώρα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας και να έρθει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό μαζί της. Ο μικρός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να πάει σε ένα άλλο, τώρα όμως το Αρρένων τον καλεί πίσω.

«Ως γονείς εμπιστευόμαστε τα σχολεία και τους δασκάλους να σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα των παιδιών μας μέσω της εκπαίδευσης», είπε η μαμά στην εφημερίδα «Daily Mail», «μόνο που αυτοί δεν πρέπει να επιβάλουν περιορισμούς στην ταυτότητά τους και τη δυνατότητα να εκφράζουν τα θρησκευτικά τους πιστεύω»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ