Κοινωνία

2018: Το έτος της… Αποκάλυψης για τους εφοριακούς!

2018: Το έτος της… Αποκάλυψης για τους εφοριακούς!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το 2018 θα φέρει σημαντικές αλλαγές στο σύστημα διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της φορολογικής διοίκησης. Αναμένεται να εφαρμοστούν μέθοδοι αξιολόγησης με στόχο να επιβραβεύονται όσοι επιτυγχάνουν τους στόχους και να απομακρύνονται όσοι κρίνονται ανεπαρκείς.

Οι βασικές αυτές αλλαγές σχετίζονται κυρίως με την αξιολόγηση του προσωπικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), το βαθμολόγιο και το νέο σύστημα αποδοχών των στελεχών της Αρχής.

Η διαδικασία αξιολόγησης καταλληλότητας όλων των εργαζομένων έχει ήδη ξεκινήσει και με τον έλεγχο που διενεργείται εξετάζεται αν πληρούνται οι προϋποθέσεις για την άσκηση των καθηκόντων κάθε θέσης εργασίας.

Τα… βήματα της αξιολόγησης

Η αξιολόγηση ξεκίνησε από τους Γενικούς Διευθυντές και τους Προϊστάμενους εφοριών και τελωνείων, οι οποίοι με τη σειρά τους θα περάσουν από το μικροσκόπιο τους υπαλλήλους της Αρχής, προκειμένου να διαπιστώνεται κατά περίπτωση το εάν πληρούν τα κριτήρια των θέσεων. Θέμα απόλυσης δεν τίθεται, ωστόσο όσοι υπάλληλοι κριθεί πως δεν θα ανταπεξέρχονται θα μεταταχθούν σε άλλη υπηρεσία.

Σύμφωνα με το insider.gr, το πλαίσιο ικανοτήτων της ΑΑΔΕ αποτελείται από τις επαγγελματικές ικανότητες, οι οποίες αναφέρονται στα επαγγελματικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει (π.χ. επίλυση προβλημάτων, λήψη αποφάσεων, επικοινωνία), τις επιχειρησιακές ικανότητες, που αφορούν κατά κύριο λόγο στις τεχνικές γνώσεις και στην εμπειρία που απαιτούνται για τη συγκεκριμένη θέση εργασίας (π.χ. γνώση ΦΠΑ, φορολογίας εισοδήματος) και τις διοικητικές ικανότητες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X