24% αύξηση στα καθαρά κέρδη της Coca Cola το 2017

Coca Cola
Φωτογραφία από Facebook / Coca-Cola

Η Coca Cola HBC, εμφάνισε βελτιωμένα μεγέθη το 2017 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 24% στα 426 εκατ. ευρώ από 343,5 εκατ. ευρώ πέρυσι. Παράλληλα, τα συγκρίσιμα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 449,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 27,7% σε σχέση με το 2016.

Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,9% σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση και κατά 4,9% σε δημοσιευμένη βάση.

Τα στοιχεία για την Coca Cola

Eπίσης ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 2,2%, με ανάπτυξη σε όλους τους τομείς που δραστηριοποείται λόγω της συνεχιζόμενης θετικής πορείας στις χώρες των αναδυόμενων και αναπτυσσόμενων αγορών, πλην της Νιγηρίας και της Ρωσίας, οι οποίες κατέγραψαν οριακά χαμηλότερο όγκο πωλήσεων σε ένα επιχειρηματικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από προκλήσεις.

Deliveras.gr: Άργησε αλλά… έγινε η εξαγορά!

Οι καθαρές ταμειακές ροές διαμορφώθηκαν στα 425,9 εκατ. καθώς η αύξηση των ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες αντισταθμίστηκε από την αύξηση κατά 46 εκατ. των δαπανών για επένδυση σε ενσώματα πάγια στοιχεία που αναμένεται να δημιουργήσουν επιπρόσθετα έσοδα – όπως είχε προγραμματιστεί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο προτείνει μέρισμα ανά μετοχή 0,54 – μια αύξηση της τάξης του 23% σε σύγκριση με το μέρισμα του 2016.

Ο κ. Zoran Bogdanovic, Διευθύνων Σύμβουλος της Coca-Cola HBC AG, σχολίασε:
«Είμαι ευτυχής που έχω αναλάβει μία εταιρεία με καλή απόδοση και ξεκάθαρη στρατηγική κατεύθυνση. Το 2017 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για εμάς και είμαστε ευτυχείς με την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου πωλήσεων, εσόδων και περιθωρίου κέρδους, σημειώνοντας σημαντική πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων μας για το 2020.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη χρονιά που διανύουμε, η οποία χαρακτηρίζεται από μία σειρά από ιδιαίτερα ισχυρές προϊοντικές καινοτομίες και από σημαντικές πρωτοβουλίες στην εμπορική μας στρατηγική. Υπάρχει καλή δυναμική στην εταιρεία και είμαστε αποφασισμένοι να χτίσουμε πάνω στην επιτυχία μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το 2018 θα είναι μία ακόμη επιτυχημένη χρονιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ