72 κρισιμότατες ημέρες για τις ελληνικές τράπεζες

Handelsblatt
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Εντός 72 ημερών θα «τρέξουν» οι ασκήσεις προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων για τις ελληνικές τράπεζες. Το χρονοδιάγραμμα θεωρείται εξαιρετικά σφικτό.

Έφυγαν… τρέχοντας από τον ΑΔΜΗΕ! Εθελουσία με 35.000 ευρώ μπόνους!

Ωστόσο οι κεφαλαιακές τους ανάγκες θα πρέπει να έχουν προσδιοριστεί πριν από το τέλος της τέταρτης αξιολόγησης, ώστε να είναι ξεκάθαρο το εάν θα απαιτηθούν πρόσθετα χρήματα από το πρόγραμμα του ESM.

Αυτά θα γίνουν στις τράπεζες

Την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου οι τράπεζες θα οριστικοποιήσουν τους ισολογισμούς 2017.

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου θα πρέπει να υποβάλουν στην Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (EBA) το σύνολο των στοιχείων για το βασικό και το δυσμενές σενάριο της άσκησης.

Προσοχή! Αυτά τα χρέη δεν μπαίνουν στην ρύθμιση για τις 120 δόσεις

Η EBA θα προχωρήσει σε παρατηρήσεις και βάσει αυτών τα τραπεζικά ιδρύματα θα υποβάλουν, εκ νέου, το σύνολο των στοιχείων για το βασικό και το δυσμενές σενάριο της άσκησης ως τις 19 Μαρτίου.

Θα ακολουθήσει αξιολόγηση των στοιχείων από την ΕΚΤ, όπου θα δοθούν κατευθύνσεις και με βάση αυτές οι τράπεζες θα πρέπει να υποβάλουν τα οριστικά τους στοιχεία στις 2 Απριλίου.

Την Παρασκευή 4 Μαΐου θα συνεδριάσει το Εποπτικό Συμβούλιο του SSM το οποίο θα εξετάσει τα αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης και θα οριστικοποιήσει τα ευρήματα των stress test.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ