ΑΑΔΕ: Φρένο στην έκδοση εικονικών στοιχείων από πρόσωπα… φαντάσματα!

σύνταξη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Αυξημένη επισκεψιμότητα παρουσιάζει η εφαρμογή της ΑΑΔΕ που δίνει τη δυνατότητα στους φορολογούμενους να διαπιστώνουν το εάν οι επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονται υφίστανται ή όχι.

Η εφαρμογή της ΑΑΔΕ και η επόμενη μέρα

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έθεσε προσφάτως σε λειτουργία τη διαδικτυακή υπηρεσία «Αναζήτηση Βασικών Στοιχείων Μητρώου Επιχειρήσεων», στο δικτυακό τόπο www.aade.gr (στην ενότητα «Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις» – «Φορολογικές Υπηρεσίες»).

Με τη χρήση της υπηρεσίας, τα νομικά πρόσωπα, οι νομικές οντότητες και τα φυσικά πρόσωπα με εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, μπορούν να αναζητούν βασικές πληροφορίες προκειμένου να διακριβώσουν τη φορολογική ή την επαγγελματική υπόσταση άλλων νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων ή φορολογουμένων/φυσικών προσώπων, που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα.

Σχεδόν οι μισοί φορολογούμενοι υπέβαλαν έντυπο Ε2 στο Taxisnet

Η υπηρεσία παρέχει πληροφόρηση αποκλειστικά για βασικά στοιχεία μητρώου και όχι στοιχεία εισοδημάτων ή άλλου τύπου οικονομικά ή περιουσιακά στοιχεία των επιχειρήσεων και στοχεύει στην προστασία των φορολογουμένων και στη διασφάλιση των συναλλαγών, με την καταπολέμηση της έκδοσης πλαστών και εικονικών στοιχείων από φορολογικά ανύπαρκτα πρόσωπα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ