Αθλητισμός

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Στο ρελαντί η «Ένωση»! Πετάει με Λιβάι!

ΑΕΚ-Λαμία 3-0: Στο ρελαντί η «Ένωση»! Πετάει με Λιβάι!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκόρερ για την ΑΕΚ απόψε κόντρα στην Λαμία στο ΟΑΚΑ οι Λιβάι Γκαρσία (14′), Κρίστιτσιτς (65′) και Ενομπακάρε (85), ενώ έκανε πολύ καλή εμφάνιση ο νεαρός Μαχαίρας και είχε δοκάρι ο Ανσαριφάρντ στο β’ ημίχρονο.

Πλέον, η «Ένωση» στρέφει το ενδιαφέρον της στον… τελικό της Πέμπτης με την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ, με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Η ΑΕΚ κρατά λοιπόν ότι είχε εξτρέμ, έφτιαξε φάσεις και τα τρία τέρματα της προήλθαν από τα άκρα. Και με Γκαρσία-Μαχαίρα έδειξε ότι από εκεί μπορεί να κάνει… ζημιές.

Το ματς

Το πρώτο ζητούμενο για την «Ένωση» ήταν η νίκη. Την πήρε με 3-0 επί της Λαμίας. Το δεύτερο η βελτίωση. Την πέτυχε σε ένα ικανοποιητικό βαθμό. Το τρίτο η καλή ψυχολογία ενόψει Βόλφσμπουργκ. Την απέκτησε διότι πήρε αυτοπεποίθηση. Έτσι η ΑΕΚ με την χθεσινή εικόνα της στο ΟΑΚΑ δείχνει ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την βελτίωση της. Και βεβαίως για να πάει να παίξει τα… ρέστα της στον «τελικό» της Πέμπτης με την Βόλφσμπουργκ στο ΟΑΚΑ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Ο Μάσιμο Καρέρα ξεκίνησε το ματς με ακραίους τους Μαχαίρα-Λιβάι Γκαρσία και τον Σάκχοφ και πήρε την ενέργεια που ήθελε. Η «Ένωση» έκανε παιχνίδι από τα άκρα, πίεζε την Λαμία και στο 14’ από μια προσπάθεια που ξεκίνησε από αριστερά και «έφτιαξε» ο Ανσαριφάρντ ο Λιβάι Γκαρσία… άνοιξε λογαριασμό με κοντινό πλασέ. Η Λαμία προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά έφτανε μέχρι την άμυνα της ΑΕΚ και εκεί… σταματούσε κάθε σκέψη της, εκτός αν σούταρε από μακριά απέναντι στον σταθερό Τσιντώτα.

Στο β’ ημίχρονο μπήκε ο Λιβάια στην θέση του Γκαρσία και η ΑΕΚ έριξε ρυθμούς, αλλά από μία ωραία προσπάθεια του Μαχαίρα από αριστερά ο Κρίστιτσιτς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής έκανε το 2-0. Το ασφαλές σκορ έδωσε το δικαίωμα στον Καρέρα να αλλάξει όλη την επίθεση βάζοντας σταδιακά Αλμπάνη και Ενομπακάρε. Kαι στο 85’ ο Ενομπακάρε έκανε το 3-0 μετά από ασίστ του Αλμπάνη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (53’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Χνιντ, Λόπες, Κρίστισιτς, Σάκχοφ, Γκαρσία (46’ Λιβάγια), Μάνταλος (61’ Σιμόες), Μαχαίρας (76’ Αλμπάνης), Ανσαριφάρντ (76’ Ενομπακάρε)

Λαμία (Γ. Πετράκης, 4-2-3-1): Επασί, Σκόνδρας (77’ Μπιανκόνι), Βύντρα, Αντέτζο, Σαραμαντάς, Μπεχαράνο, Νιάσε (60’ Μπουλούλης), Καραμάνος (76’ Βιγιάλμπα), Χατζηστραβός (57’ Βασιλόγιαννης), Προβυδάκης, Ρόμανιτς

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X