Αθλητισμός

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία στο 92′ απογείωσε την Ένωση και προσγείωσε τον ΠΑΟ

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-1: Ο Γκαρσία στο 92′ απογείωσε την Ένωση και προσγείωσε τον ΠΑΟ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ένα γκολ του Λιβάι Γκαρσία στις καθυστερήσεις κράτησε όρθια την ΑΕΚ στη μάχη για το ευρωπαικό εισιτήριο και πάγωσε τον Παναθηναικό που είχε πιάσει στα χέρια του ένα υπερπολύτιμο τρίποντο το οποίο θα τον έφερνε ξανά σε τροχιά Ευρώπης.

Εν τέλει αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στο ΟΑΚΑ με το 1-1 βάσει της καλής εικόνας που είχαν το Τριφύλλι και η Ενωση στο α’ και το β’ ημίχρονο αντιστοίχως, αλλά δεδομένου ότι οι Κιτρινόμαυροι διατηρούν μια διαφορά ασφαλείας πέντε βαθμών, τους καθιστά κερδισμένους της βραδιάς.

To παιχνίδι άρχισε με τις δυο ομάδες να δείχνουν μεγάλη αποφασιστικότητα. Είχε ρυθμό αλλά δεν είχε φάσεις και καλή ποιότητα ιδίως ως προς τη δημιουργία. Η ΑΕΚ είχε την εδαφική υπεροχή και την κατοχή της μπάλας αλλά δεν απείλησε σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που πλησίασε στο γκολ για πρώτη φορά στο 8′, οπότε ο Καρλίτος με κεφαλιά ανάγκασε τον Τσιντώτα σε απόκρουση. Δεν συνέβη όμως το ίδιο και στο 36′.

Τούτη τη φορά ο Καρλίτος ανέλαβε ρόλο πασέρ και έπειτα από σέντρα που έβγαλε στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ, ο Ιωαννίδης έκανε ένα δυνατό πάτημα, απογειώθηκε και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1 για τον Παναθηναϊκό. Για πέμπτη σερί αγωνιστική στα πλέι οφ, οι Πράσινοι προηγήθηκαν στο σκορ! Συνέβη σε όλα τα προηγούμενα με Αστέρα (2-2), ΠΑΟΚ (3-0), Ολυμπιακό (3-1) και Αρη (1-2).

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ έδειξε εξαρχής τάσεις για να παίξει πολύ πιο επιθετικά κυνηγώντας την ανατροπή της εις βάρος της κατάστασης. Απείλησε στο 48′ με τον Βασιλαντωνόπουλο, στο 58′ με τον Γαλανόπουλο και στο 84′ με τον Γκαρσία αλλά σε όλες τις περιπτώσεις ο Διούδης απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 65′ ο Γάλλος διαιτητής καταλόγισε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για ανατροπή του Σάντσες στον Ανσαριφάρντ έπειτα από εξαιρετική πάσα του Μάνταλου. Ωστόσο έπειτα από παρέμβαση του VAR είδε τη φάση από το μόνιτορ κι ορθώς μετέτρεψε το πέναλτι σε φάουλ εκτός περιοχής. Μάλιστα ο Μάνταλος λίγο έλειψε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση.

Παρά τη συντριπτική κατοχή της μπάλας που είχε υπέρ της η ΑΕΚ στο β’ ημίχρονο (ξεπέρασε το 70%-30%) και μολονότι είχε καλές στιγμές για να σκοράρει, η Ενωση έφτασε μια ανάσα από την ήττα που θα την έβαζε σε μεγάλους μπελάδες. Εσωσε την παρτίδα όμως στο 92′ χάρη σε γκολ του Λιβάι Γκαρσία με κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Μαχαίρα.

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βασιλαντωνόπουλος, Σβάρνας, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Σιμάνσκι (70′ Κρίστιτσιτς), Γαλανόπουλος (79′ Κοσίδης), Μάνταλος, Γκαρσία, Αλμπάνης (79′ Μαχαίρας), Ολιβέιρα (35′ Ανσαριφάρντ).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Πούγγουρας, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Νιάς Σανκαρέ (70′ Αγιούμπ), Ιωαννίδης (90′ Ενγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Καρλίτος (70′ Μακέντα).

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X