Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα

Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι για λόγους ασφαλείας, κλείνει επ’ αόριστον το σημείο διέλευσης Κερέμ Σαλόμ, μέσω του οποίου διακινούνται εμπορεύματα μεταξύ του παλαιστινιακού θύλακα και του Ισραήλ.

«Η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς είναι υπεύθυνη για κάθε δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα στο εσωτερικό ή προέρχεται από τη Λωρίδα της Γάζας», συμπλήρωσε ο ισραηλινός στρατός.

Σημειώνουμε ότι η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε το Σάββατο υποδομές της παλαιστινιακής τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στην περιοχή της Ράφας, κοντά στα σύνορα της Γάζας με την Αίγυπτο.

Σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές ο αεροπορικός βομβαρδισμός δεν προκάλεσε τραυματισμούς.

Η επιθέσεις από πλευράς των Παλαιστινίων έχει αυξηθεί κατακόρυφα μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Η απόφαση αυτή προκάλεσε την οργή των Παλαιστίνιων οι οποίοι θέλουν η κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ να αποτελέσει την πρωτεύουσα του μελλοντικά ανεξάρτητου κράτους τους.

Από τη Γάζα οι Παλαιστίνιοι τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποιούν καθημερινά τυφλά χτυπήματα με ρουκέτες εναντίον πόλεων και άλλων κατοικημένων περιοχών του Ισραήλ προσπαθώντας να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

(φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ