Διεθνή

Αεροπορικό Δυστύχημα: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών μεγιστάνων

Αεροπορικό Δυστύχημα: Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των νεκρών μεγιστάνων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

O Τσέχος Πετρ Κέλνερ, σκοτώθηκε σε συντριβή ελικοπτέρου, όπως και οι άλλοι τέσσερις επιβαίνοντες. Ήταν 57 ετών, επικεφαλής επενδυτικού ομίλου, και ο πλούτος του υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στον παγετώνα Κνικ, στα βουνά της δυτικής Αλάσκας, συνετρίβη το περασμένο Σάββατο το ελικόπτερο του Τσέχου μεγιστάνα Πετρ Κέλνερ. Μαζί του βρήκαν τραγικό θάνατο οι τέσσερις από τους πέντε συνεπιβαίνοντες. Ο πιλότος νοσηλεύεται σε σοβαρή, αλλά σταθερή κατάσταση. Στα 56 του χρόνια, ο Πετρ Κέλνερ ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Τσεχία, με περιουσία που ξεπερνά τα 17 δις δολάρια.

Η πορεία του ξεκινά το 1990, όταν ξεκινά να στήνει τον όμιλο PPF, με κύριο στόχο την εξαγορά κρατικών τότε επιχειρήσεων της μετακομμμουνιστικής Τσεχίας.

Σύμφωνα με το Forbes, το 2006 ήταν 224ος στον κόσμο με περιουσία 3 δις δολάρια… Το 2018 88ος με 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ πέρσι η περιουσία του ανήλθε στα 17,5 δις δολάρια.

Ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, ο Γάλλος Ολιβιέ Ντασό σκοτώθηκε με τον ίδιο τρόπο στις αρχές Μαρτίου. Ο 70χρονος Βουλευτής, ιδιοκτήτης της Le Figaro και κληρονόμος των Rafale, έχασε τη ζωή του όταν το ελικόπτερό του συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του στη βόρεια Γαλλία.

Στις 26 ολόκληρη η υφήλιος συγκλονίστηκε από το θάνατο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράϊαντ. Μαζί με την κόρη του και άλλα εφτά άτομα σκοτώθηκαν, όταν το ελικόπτερό του, που ο ίδιος πιλοτάριζε, κατέπεσε στην Καλιφόρνια.

Ένας άλλος θρύλος, ο Σκοτσέζος πρωταθλητής ράλι Κόλιν Μακ Ρέι, σκοτώθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2007, μαζί με το γιο του και δύο οικογενειακούς του φίλους, όταν μετά από επικίνδυνους ελιγμούς το ελικόπτερο του συνετρίβη πολύ κοντά στο σπίτι του στη Σκοτία.

Στις Βρυξέλλες προσγειώθηκε ο Μπραντ Πιτ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X