Διεθνή

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 62 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση σε τζαμί

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 62 νεκροί από τη βομβιστική επίθεση σε τζαμί
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 62 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν από βομβιστική επίθεση το πρωί της Παρασκευής σε τζαμί, η οποία έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης προσευχής, στην επαρχία Νανγκαρχάρ, στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού, η ισχύς των πολλαπλών εκρήξεων ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα να ισοπεδωθεί τελείως η οροφή του ναού, ο οποίος είχε παγιδευθεί με εκρηκτικά από τους δράστες.

Προς το παρόν, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, όμως στην επαρχία Νανγκαρχάρ, η οποία συνορεύει με το Πακιστάν στα ανατολικά, δραστηριοποιούνται τόσο οι μαχητές των Ταλιμπάν, όσο και οι τζιχαντιστές του τοπικού παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους.

Το χτύπημα ήρθε λίγο μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με τους αριθμούς των νεκρών αμάχων στη χώρα, σύμφωνα με την οποία, αυτοί διογκώθηκαν σε πρωτοφανή βαθμό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με τον περασμένο Ιούλιο να είναι ο πιο «θανατηφόρος» μήνας της τελευταίας δεκαετίας στην πολύπαθη χώρα.

Συγκεκριμένα, τουλάχιστον 1.174 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από την ένοπλη βία που μαστίζει τη χώρα, κατά το διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου.

Σκόπια: Ανατροπή Γιούνκερ και Τουσκ για τη μη ένταξη στην ΕΕ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X