Auto - Moto

Στην Ελλάδα η νέα Porsche Macan! Δείτε τι… κάνει και πόσο κοστίζει (video)

Στην Ελλάδα η νέα Porsche Macan! Δείτε τι… κάνει και πόσο κοστίζει (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η πανευρωπαϊκή παρουσίαση της ανανεωμένης Porsche Macan πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο και τώρα, τρεις μήνες μετά, ήρθε η ώρα να πατήσει τους τροχούς της στη χώρα μας.

Πιο συγκεκριμένα, η ανανεωμένη Macan απέκτησε ένα νέο εμπρός προφυλακτήρα με πιο επιθετική σχεδίαση, νέο πίσω διαχύτη με 3D γωνίες, περισσότερους εξωτερικούς χρωματικούς συνδυασμούς, νέας σχεδίασης ζάντες και πιο δυναμικά φωτιστικά σώματα LED.

Τι σχέση έχει η πρώτη αμιγώς ηλεκτροκίνητη Rolls-Royce με τον James Bond;

Στο εσωτερικό, έχει τοποθετηθεί νέα κεντρική κονσόλα με οθόνη αφής 10,9 ιντσών. Εδώ τα κλασικά buttons έχουν αντικατασταθεί και οι επιλογές ρυθμίζονται μέσω λειτουργίας touch. Παράλληλα, το επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου και το προαιρετικό σπορ τιμόνι προέρχονται από την 911.

Περισσότερες αναβαθμίσεις-αλλαγές εντοπίζονται στην γκάμα κινητήρων του μοντέλου, που έχουν στόχο την αύξηση της απόδοσης και τη μείωση της κατανάλωσης. Στην κορυφή βρίσκουμε και πάλι την έκδοση Macan GTS, όπου ο 2,9 λίτρων V6 biturbo βενζινοκινητήρας αποδίδει 60 περισσότερους ίππους φτάνοντας τα 440 άλογα (0-100 σε 4,3 δλ. και τελική ταχύτητα στα 272 χλμ./ώρα). Αντίστοιχα πιο ισχυρή είναι και η έκδοση S, η οποία εφοδιάζεται με τον ίδιο κινητήρα, και έτσι η απόδοσή της διαμορφώνεται στα 380 άλογα (τελική ταχύτητα 259 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 4,6 δλ.).

Μαγεύει η νέα Porsche Macan!

https://www.youtube.com/watch?v=dzRxvJAKZh8

Στη βάση της γκάμας βρίσκουμε τον αναβαθμισμένο 2λιτρο τούρμπο κινητήρα βενζίνης, με 265 ίππους (τελική ταχύτητα 232 χλμ./ώρα και επιτάχυνση 0-100 σε 6,2 δλ.). Σημειώστε πως όλες οι επιλογές μοτέρ συνδυάζονται με στάνταρ αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων (PDK) και σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, να αναφέρουμε πως η Porsche κάνει λόγο για αναβαθμίσεις και στο σύστημα ανάρτησης της ανανεωμένης Macan, με έμφαση στην δυναμική οδική συμπεριφορά (οι εκδόσεις S και GTS διαθέτουν στάνταρ ρυθμιζόμενη ανάρτηση).

Ηλεκτρικό sportscar με αδιανόητη αισθητική και αυτονομία 643 χιλιόμετρα! video

Η τιμή εκκίνησης της γκάμας της ανανεωμένης Porsche Macan έχει καθοριστεί στις 89.000 ευρώ.

Porsche Macan 2.0 265 PS PDK: Από 89.000 ευρώ
Porsche Macan S 2.9 380 PS PDK: Από 103.000 ευρώ
Porsche Macan GTS 2.9 440 PS PDK: Από 126.000 ευρώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X