Θέμα

Airbnb: Ανατροπή με νέα δικαστική απόφαση – κόλαφο στην Αθήνα!

Airbnb: Ανατροπή με νέα δικαστική απόφαση – κόλαφο στην Αθήνα!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από τότε που το Airbnb μπήκε στην… ζωή και την καθημερινότητά μας, έχουν ειπωθεί, ακουστεί και γραφτεί πολλά.

Το δεδομένο, όμως, είναι πλέον ένα: Ότι τις αποφάσεις θα τις πάρουν τα δικαστήρια!

Τα χρήματα… είναι πολλά, συνεπώς εφόσον ξεκίνησαν οι δικαστικές μάχες, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και το ότι θα συνεχιστούν.

Τέλη κυκλοφορίας 2020: Πληρώνονται… με ρυθμούς χελώνας! Πρόστιμα και πινακίδες

Χθες. Δευτέρα, 09.12.2019, είδε το “φως” της δημοσιότητας μια είδηση από το Ναύπλιο, όπου το Πρωτοδικείο απαγόρευσε σε ένοικο πολυκατοικίας να μισθώσει ξανά το διαμέρισμά της στο Airbnb και μάλιστα…. η γυναίκα θα πληρώσει και πρόστιμο αν το επιχειρήσει εκ νέου (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά την υπόθεση όπως σας την μετέφερε ο eretikos.gr).

Κι εκεί που πολλοί σκέφτηκαν ότι αυτή η υπόθεση θα αποτελέσει οδηγό και για άλλους ενοίκους πολυκατοικιών που ενοχλούνται από τα… πήγαινε – έλα τουριστών στους κοινόχρηστους χώρους τους, έρχεται η… ανατροπή με νέα δικαστική υπόθεση στην Αθήνα!

Airbnb και Booking

Φωτογραφία από Facebook / Airbnb

Το Airbnb… στις δικαστικές αίθουσες!

Στις αίθουσες των δικαστηρίων έχει μεταφερθεί το ζήτημα του Airbnb, καθώς και το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε σχετική απόφαση, μία ημέρα μετά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου, το οποίο απαγόρευσε σε ιδιοκτήτρια διαμερίσματος σε πολυκατοικία να μισθώνει το ακίνητό της μέσω του Airbnb.

Η υπόθεση είναι παρόμοια: Το συγκεκριμένο διαμέρισμα Airbnb -εκμισθώνεται από την ιδιοκτήτρια σε εταιρία διαχείρισης βραχυχρόνιων μισθώσεων- βρίσκεται στην Πλατεία Βικτωρίας. Και σε αυτή την περίπτωση κινήθηκαν δικαστικά ιδιοκτήτες άλλων διαμερισμάτων.

Δικαστικές αποφάσεις ανάσα! Κούρεμα έως και 92% σε κόκκινα δάνεια!

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Facebook από το το δικηγορικό γραφείο της Δάφνης Μπατσαρά, το Πρωτοδικείο Αθηνών μπήκε για πρώτη φορά στην ουσία του νόμου και αναγνώρισε ότι «οι βραχυχρόνιες μισθώσεις είναι η νέα μορφή αστικών μισθώσεων».

Το δικηγορικό γραφείο επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα αναγνωρίζεται και προστατεύεται δικαστικά το δικαίωμα εκμετάλλευσης διαμερίσματος, μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων τύπου Airbnb».

Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών… ισοφαρίζει αυτή του Πρωτοδικείου Ναυπλίου και όλα δείχνουν… δικαστικούς πολέμους για τα Airbnb σε όλη τη χώρα!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X