Αλέξη μην περιμένεις το 2019. Μείωσε τώρα τον ΕΝΦΙΑ, μπορείς…

Φαίνεται τελικά πως εσύ Αλέξη και η κυβέρνησή σου έχετε επιτέλους αντιληφθεί και μάλιστα πάρα πολύ καλά, ότι οι υψηλοί φόροι δεν βοηθούν την ανάπτυξη, την οικονομία και την ευημερία των πολιτών. Ισως η παραδοχή αυτή, να αποτελεί και μία έμμεση αυτοκριτική. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.

Ουσία έχει ότι ανακοίνωσες άλλη μία φορά στην εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, ότι το 2019 θα μειωθούν οι συντελεστές φορολογίας. Πολύ καλή είδηση και για ορισμένους κατανοητό ότι δεν μπορείς να το κάνεις από το 2018, όταν πρέπει να επιτευχθούν πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 3,50% του ΑΕΠ.

Ομως, Αλέξη μπορείς από τώρα να προχωρήσεις σε ορισμένες μειώσεις φόρων, χωρίς να θίξεις τα έσοδα. Παράδοξο; Οχι και τόσο. Για παράδειγμα θα μπορούσες να μειώσεις τον ΕΝΦΙΑ στα καινούρια κτίρια όλων των κατηγοριών.

Από τη στιγμή, που με τα υπάρχοντα ακίνητα εξασφαλίζεις τα έσοδα, δεν βλέπω γιατί δεν μπορείς να μειώσεις τον ΕΝΦΙΑ, στο 30% του σημερινού για παράδειγμα, για όσα ακίνητα πάρουν άδεια από την 1 Ιανουαρίου 2018 ή ακόμα καλύτερα από την 1 Ιανουαρίου 2017 αναδρομικά.

Ετσι, Αλέξη ούτε τα έσοδα θίγονται, στέλνεις ένα ισχυρό μήνυμα για την πολιτική βούληση να μειωθούν οι φόροι και προπαντός εξαφανίζεις ένα αντικίνητρο για επενδύσεις σε ακίνητα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ