Αλλη μία γκέλα Γαβρόγλου

Για ακόμα μία φορά μας εξέπληξε δυσάρεστα ο κύριος Γαβρόγλου. Στο όνομα της δήθεν ισότητας με δήθεν αριστερή προσέγγιση, ο υπουργός Παιδείας αναστάτωσε τους μαθητές με την πρόθεσή του να καταργήσει τις εκδρομές στο εξωτερικό.

Και το επιχείρημα το πασπάλισε (κυριολεκτική χρήση του ρήματος) με τη χρυσόσκονη της δήθεν αριστερής ισότητας, ότι δηλαδή αφού για οικονομικούς λόγους δεν μπορούν να πάνε όλοι, δεν θα πάει κανένας.

Περίεργη αντίληψη η γαβρόγλειος. Και προπαντός είναι περίεργη και δήθεν αριστερή αντίληψη, γιατί δεν πρόκειται για ισότητα, αλλά για ισοπέδωση ή για την επικράτηση της λογικής «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

Κύριε Γαβρόγλου, αριστερή προσέγγιση θα ήταν να βρείτε τρόπο να πάνε και οι μαθητές που δεν μπορούν για λόγους οικονομικούς, είτε με ενίσχυση από το κράτος, είτε με ενέργειες και πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν οι ίδιοι οι μαθητές, το σχολείο και το υπουργείο, είτε με χορηγίες… Με οποιονδήποτε τρόπο καταφέρουν να συγκεντρώσουν χρήματα. Αυτή θα ήταν η ορθή προσέγγιση γιατί θα καλλιεργούσε και την αλληλεγγύη μεταξύ των μαθητών.

Η κατάργηση όχι μόνο αριστερή δεν είναι, αλλά μάλλον στρέφει τους έχοντες μαθητές εναντίον των μη εχόντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ