Fragilemag

Εμείς οι Long-Covid πάσχοντες – Το ημερολόγιο μιας παθούσας

Εμείς οι Long-Covid πάσχοντες – Το ημερολόγιο μιας παθούσας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Δρ. Μάρθα- Σπυριδούλα Κατσαρού*

Αν νόσησες από Covid-19 κι είσαι από τους τυχερούς που επέζησες, τα βάσανά σου δεν τελειώνουν πάντα μετά την ίασή του. Τα «κουσούρια» που σου αφήνει αυτή η ασθένεια είναι ένας άλλος Γολγοθάς που πρέπει να διασχίσεις και μάλιστα με ελάχιστη κατατόπιση και ενημέρωση για το τι πρέπει να κάνεις και -κυρίως- να μην πανικοβληθείς. Κι εγώ που είμαι παθούσα θέλω να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία και να συμβάλω με τις όποιες γνώσεις μου στην ενημέρωση του κοινού.

Τον Οκτώβριο του 2020 με βρήκε και μένα ο Covid-19. Θετικό τεστ σημαίνει άγχος, ανασφάλεια, φόβος. Πόσο μάλλον όταν η δουλειά σου είναι να διαβάζεις όλες αυτές τις βιβλιογραφικές αναφορές για τις επιπτώσεις που τότε ήταν κυρίως από Κίνα. Ευχαριστώ τον Θεό που δεν χρειάστηκε να τη βγάλω σε καμία μονάδα διασωληνωμένη, όπως ο φίλος μου ο Βίκτωρας. Οι μέρες πέρασαν και με το παραπάνω και ο Covid-19 έφυγε. Έκανα και ένα ακόμα τεστ στις 20 ημέρες και σιγουρεύτηκα ότι ελευθερώθηκα και ότι είμαι ασφαλής για τους γύρω μου…

Στις 25 ημέρες και όντας στην εργασία μου, ένιωσα ρίγη και εξάντληση, επιστρέφοντας στο σπίτι άρχισα να τρέμω και να έχω δέκατα. Έκανα ξανά τεστ, ήταν αρνητικό. Η συνύπαρξη γαστρεντερικών συμπτωμάτων με οδήγησε σε αγωγή γαστρεντερίτιδας. Τα δέκατα όμως επέμεναν. Ένα τεστ ακόμα, αρνητικό και αυτό. Μα όμως ένιωθα χειρότερα από όταν είχα Covid-19. Αναρωτιόμουν τι συμβαίνει… τότε γιατρός για να σε δει μετά από Covid-19 ήταν σχεδόν αδύνατον. Ευτυχώς, με δέχτηκε η πνευμονολόγος που με κούραρε στον Ευαγγελισμό όταν είχα τον ιό (από μηχανής Θεός). Οι εξετάσεις έδειξαν θεματάκι στην πήξη, οπότε προχώρησα σε ένα σωρό εξετάσεις που όμως βγήκαν φυσιολογικές. Με τις μέρες άρχισα να είμαι καλά. Ξαφνικά όμως πάλι τα ίδια.. δέκατα, κόπωση κλπ κλπ. Νέο εύρημα μεταλοιμώδης υποκλινικός υπερθυρεοειδισμός.

διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο: fragilemag.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X