Ανάρμοστη συμπεριφορά οδήγησε σε παραίτηση Βρετανό υπουργό Άμυνας

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον, παραδεχόμενος σήμερα ότι η συμπεριφορά του στο παρελθόν υπήρξε κατώτερη του επιπέδου που απαιτεί ο ρόλος του, υπέβαλε την παραίτησή του .

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ο Φάλον ζήτησε συγγνώμη για ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στην δημοσιογράφο Τζούλια Χάρτλεϊ-Μπρούερ, σε ένα περιστατικό που είχε συμβεί πριν από 15 χρόνια.

Συγκεκριμένα η Τζούλια Χάρτλεϊ Μπρούερ, πρώην συντάκτρια της Sunday Express, η οποία σχολιάζει τα πολιτικά θέματα, επιβεβαίωσε τις «φήμες» που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες στο Ουεστμίνστερ και λέει πως η ίδια δεν θεωρεί τον εαυτό της θύμα του συμβάντος που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια δείπνου στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος πριν από 15 χρόνια.

Όπως τόνισε, όταν ο υπουργός επέμεινε να ακουμπά το χέρι του στα γόνατά της του εξήγησε ήρεμα και ευγενικά ότι αν το ξαναέκανε θα του έδινε «μία γροθιά στα μούτρα». Ο εκπρόσωπος του σερ Μάικλ δήλωσε ότι «ζήτησε συγγνώμη όταν το περιστατικό συνέβη πριν από δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα η Τζούλια και ο ίδιος θεωρούν το θέμα λήξαν».

Ο Μάικλ Φάλον, πατέρας δύο παιδιών,  αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη αφού προηγουμένως η βρετανική εφημερίδα The Sun τον ξεμπρόστιασε σε πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ