Θέμα

Ανασχηματισμός: Τα 17 ονόματα που χτυπούν την πόρτα της κυβέρνησης και οι 3 υπουργοί που φεύγουν

Ανασχηματισμός: Τα 17 ονόματα που χτυπούν την πόρτα της κυβέρνησης και οι 3 υπουργοί που φεύγουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ημερών ή και ωρών είναι ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης ισχυρίζονται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας  μάλιστα όταν ρωτήθηκε σχετικά μίλησε για ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος πυροδοτώντας ακόμα περισσότερο τα σενάρια για τις αλλαγές στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες λένε ότι εδώ και μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει με τους βουλευτές του κόμματος του, οι οποίοι  θα υπουργοποιηθούν, ενώ συνεχίζει το σβήσε γράψε με τα ονόματα των υπουργών που θα φύγουν από την κυβέρνηση.

Ανάμεσα σε αυτούς που θα μπουν στην κυβέρνηση είναι ο Θοδωρής Ρουσόπουλος, ο Κώστας Κατσαφάδος, η Σοφία Βούλτεψη, ο Κώστας Καραγκούνης, ο Σπήλιος Λιβανός, ο Χρήστος Κέλλας, ο Γιώργος Στύλιος, ο Γιάννης Μπούγας, η Άννα Ευθυμίου, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Κώστας Γκιουλέκας, ο Βασίλης Οικονόμου, ο Γιάννης Οικονόμου και ο Χρήστος Ταραντίλης, Αγγελος Συρίγος, Δημήτρης Καιρίδης και Τάσος Χατζηβασιλείου.

Αμετακίνητοι στις  θέσεις τους  δείχνουν όλα ότι θα παραμένουν και οι υπουργοί Ψηφιακής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Πιερρακάκης, Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης (στο υπουργείο αναμένεται να προστεθεί και υφυπουργός), Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης. Ενισχυμένος εμφανίζεται ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, καθώς και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς.

Τρείς υπουργοί λέγεται ότι θα βρεθούν εκτός κυβέρνησης . Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης . Τη θέση του τελευταίου φαίνεται να καταλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης, που σημαίνει υποβάθμιση του αντιπροέδρου της ΝΔ στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και γίνει η μετακίνηση. Για το υπουργείο του Κωστή Χατζηδάκη προορίζεται ο Αδωνις Γεωργιάδης και στη θέση αυτού οι πληροφορίες τοποθετούν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πληρώνει την αντιπαράθεση του με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τις μάσκες, ο Γιάννης Βρούτσης το σκοιλ ελικικου και την κατάργηση των δωρεάν φαρμάκων στους συνταξιούχους με συντάξεις ως 500 ευρώ, που τελικά πήρε πίσω ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Από την πλευρά του  ο Χάρης Θεοχάρης πληρώνει το άνοιγμα του τουρισμού και γενικότερα την πολιτική που ακολούθησε στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο Μαξίμου λέγεται ότι στο υπουργείο Υγείας κατευθύνεται ο Θοδωρής Ρουσόπουλος. Για τον Χρήστο Σταικούρα υποστηρίζεται ότι παραμένει τελικά στο υπουργείο Οικονομικών, παρά το γεγονός ότι πολλοί  τον ήθελαν να μετακινείται για να πάρει τη θέση του ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, που σύμφωνα με πληροφορίες κατευθυνόταν προς το υπουργείο Εργασίας, τελικά μάλλον θα προσγειωθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Πάντως, η μεγάλη έκπληξη φαίνεται να ακούει στο όνομα Μάκης Βορίδης. Οι πληροφορίες της τελευταίας στιγμής τον θέλουν να αναλαμβάνει το υπουργείο Εσωτερικών, ενισχύοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις πληροφορίες για πρόωρες εκλογές.

Στο υπουργείο Εξωτερικών θα παραμείνει ο Νίκος Δενδιας και στο Άμυνας ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τέλος, αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τα ονόματα δεν θίγονται με τον ανασχηματισμό τα παιδιά του Κώστα Σημίτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X