Aνατροπή για τον Αφγανό που δολοφόνησε τη Γερμανίδα φοιτήτρια, τον «άγγελο των μεταναστών» (pics)

Στην υπόθεση του Χουσείν Χαβάρι, του Αφγανού που δολοφόνησε την 19χρονη Μαρίας Λαντενμπούργκερ, την κόρη ανώτατου στελέχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχει νέα ανατροπή.

Είναι πάντως σαφές ότι δεν θα δικαστεί ως ανήλικος και θα υποστεί τις συνέπειες ενός ενήλικα.

Την άτυχη φοιτήτρια της Ιατρικής στραγγάλισε, αφού προηγουμένως την βίασε, ο Αφγανός, ένας πρόσφυγας από τους δεκάδες «ξένους» που τόσο συμπαθούσε και στήριζε η Μαρία ο «άγγελος των μεταναστών» όπως την έλεγαν.

H Mαρία και οι γονείς της είχαν δραστηριοποιηθεί στο κίνημα «Welcome Refugees», δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Welt ο πατέρας του που ζει στο Ιράν ενημέρωσε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεσή του ότι έχει γεννηθεί το 1984 και άρα είναι 33 ετών και όχι ανήλικος όπως ο ίδιος είχε υποστηρίξει προκειμένου να τύχει των ευνοϊκών διατάξεων για τη χορήγηση ασύλου.

Πριν από έναν μήνα επιστήμονες βασιζόμενοι σε έλεγχο ενός εκ των δοντιών του Χαβαρί είχαν υποστηρίξει ότι ήταν ηλικίας 22 έως 25 ετών. 
Σε κάθε περίπτωση είτε λόγω της αναφοράς του πατέρα του είτε λόγω του αποτελέσματος των ερευνών των επιστημόνων, ο Χαβάρι δεν μπορεί πλέον να υπολογίζει στο ενδεχόμενο επιείκιας λόγω της ηλικίας του.

Στην αρχή της δίκης στο Φράιμπουργκ ο Χαβάρι είχε διάβασε ένα κείμενο στο οποίο υποστήριζε ότι δολοφόνησε τη 19χρονη αφού είχε καπνίσει χασίς και είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Όπως είπε συνάντησε τυχαία στο δρόμο του την άτυχη Μαρία αφού εκείνη έβαλε τις φωνές όταν έπεσε από το ποδήλατό της. «Όταν είδα πόσο όμορφή ήταν, ήθελα να κάνω σεξ μαζί της» είπε για το μοιραίο βράδυ περιγράφοντας πώς της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την έπνιξε με ένα μαντίλι.

Όσο για την κίνησή του να την ρίξει μέσα σε ένα ποτάμι ο Χαβάρι είπε ότι το έκανε για να ξεπλύνει από πάνω του το αίμα της 19χρονης.

«Σας ζητώ συγγνώμη. Μακάρι να μπορούσα να πάρω πίσω όσα έκανα» διάβασε στη δήλωσή του ο Χαβάρι λέγοντας ότι κάθε βράδυ βλέπει εφιάλτες με ό,τι έκανε.

Oι εισαγγελικές αρχές λένε ότι όλα όσα έκανε ο Χαβάρι ήταν προμελετημένα.

Η υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης το 2016 προκάλεσε σάλο καθώς ο Χαβάρι είχε καταδικαστεί σε 10ετη φυλάκιση για την απόπειρα δολοφονίας μιας φοιτήτριας στην Κέρκυρα το 2013 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος λόγω των παραλείψεων της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο του Φράιμπουργκ στο οποίο εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της 19χρονης, ο Χαβάρι φέρεται να έχει εξομολογηθεί σε συγκρατούμενό του ότι σε ηλικία 14 ετών βίασε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών στην πατρίδα του, το Αφγανιστάν.

H Μαρία ήταν μια νεαρή κοπέλα, αξιαγάπητη, κοινωνική, ευαίσθητη και γεμάτη ευγένεια. Οι πρόσφυγες στην περιοχή του Φράιμπουργκ όπου διέμενε τη λάτρευαν – εξάλλου με πάρα πολλούς από αυτούς τη συνέδεε ανυπόκριτη φιλία.

Πάμπολλα μέλη της άτυπης αλλοδαπής παροικίας την αποχαιρέτησαν κρατώντας υψωμένα πλακάτ με το όνομά της στο σημείο όπου άφησε την τελευταία της πνοή. Στην πλειονότητά τους ήταν Αφγανοί, δηλαδή συμπατριώτες του βιαστή και φονιά της.

H Mαρία και οι γονείς της είχαν δραστηριοποιηθεί στο κίνημα «Welcome Refugees», δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες που έβρισκαν καταφύγιο στην πατρίδα της, τη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ