Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

ευρωαγορές
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ: EUROKINISSI

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις ευρωαγορές. Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα στις νέες ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων και στα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώνονται επίσης σήμερα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε με άνοδο 0,5% στις 372,53 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται 0,8% κατά την έναρξη των συναλλαγών, στο Παρίσι ο CAC επίσης έκανε ανοδική εκκίνηση, καταγράφοντας κέρδη 0,5%, ενώ και στο Λονδίνο ο FTSE ξεκίνησε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,7%.

Προσδοκίες και… φόβοι στις ευρωαγορές

Αυτό που αναμένεται πάντως να καθορίσει την πορεία της συνεδρίασης είναι τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, τα οποία θα δοθούν το μεσημέρι στη δημοσιότητα και θα μπορούσαν είτε να καθησυχάσουν είτε να ενισχύσουν τους φόβους αναφορικά με το ενδεχόμενο πιο γρήγορων ρυθμών αύξησης των επιτοκίων παγκοσμίως.

24% αύξηση στα καθαρά κέρδη της Coca Cola το 2017

Αυτοί οι φόβοι ήταν που πυροδότησαν το πρόσφατο sell-off στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώνονται και τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης αλλά και τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ΑΕΠ της το τέταρτο τρίμηνο.

Ήδη ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο, που έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ 2,5% σε ετήσια βάση.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, ζημιές για τρίτο διαδοχικό έτος κατέγραψε η Credit Suisse Group AG μετά τις επιβαρύνσεις που αναγκάστηκε να σημειώσει στα αποτελέσματα του γ΄ τριμήνου λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.

Στον αντίποδα, διψήφια άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Credit Agricole SA το δ΄ τρίμηνο, ωστόσο δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ