Κοινωνία

Ανταρσία στην Πάτρα: Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης θέλουν να ανοίξουν

Ανταρσία στην Πάτρα: Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης θέλουν να ανοίξουν
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Οι ίδιοι βλέπουν ότι τα κρούσματα δεν μειώνονται και ο κόσμος γεμίζει τα πάρκα και τις πλατείες, σε μία καραντίνα που δεν υφίσταται. Και τώρα ο ΣΚΕΑΝΑ καλεί και τους υπόλοιπους φορείς του κλάδου να δουν το όλο θέμα διαφορετικά. «Το μοντέλο μάλλον έχει αποτύχει και δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανένας λόγος να κρατάμε τα καταστήματα μας κλειστά», επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΚΕΑΝΑ Σπύρος Στεργίου.

Μέχρι σήμερα μέναμε κλειστοί, σφίγγοντας το ζωνάρι και κρατώντας τα μαγαζιά μας κλειστά για να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία από τη διασπορά του ιού.

Το κάναμε συνειδητά και έφτασε το βαρέλι στον πάτο. Όμως τα κρούσματα δεν πέφτουν, αυξάνονται μέχρι ώρας, αντί να μειώνονται και ο κόσμος είναι συνεχώς έξω, σε πάρκα και πλατείες.

Το μοντέλο μάλλον έχει αποτύχει και δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κανένας λόγος να κρατάμε τα καταστήματα μας κλειστά. Ίσως ο κλάδος θα πρέπει να διεκδικήσει το άνοιγμα των μαγαζιών του και να κινηθεί με έναν διαφορετικό τρόπο από εδώ και στο εξής».

Ο κ. Στεργίου δεν μιλάει για άμεσο άνοιγμα των μαγαζιών του κλάδου, αλλά για την οριοθέτηση ενός χρονικού ορίζοντα, όχι όμως μακροπρόθεσμου όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά βραχυπρόθεσμου.
Μια καλή ημερομηνία, σύμφωνα με τον ίδιο, θα ήταν από την 1η Απριλίου και μετά, όταν πια θα έχουν ανέβει για τα καλά οι θερμοκρασίες και θα μπορούν τα καταστήματα να δουλέψουν με άνεση τους εξωτερικούς τους χώρους.

Lockdown: «Έξυπνα μέτρα» είπατε; Μόνο αντιφάσεις και ευτράπελα στον κυβερνητικό σχεδιασμό

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X