Η ανταρσία του Άδωνι και η… καθαίρεσή του; (pic)

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι αντιπρόεδροι της ΝΔ δεν θα κατέχουν παραλλήλως και κάποιον ειδικό τομέα πολιτικής ευθύνης, με αποτέλεσμα τη θέση του επικεφαλής του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ θα αναλάβει, ο Βασίλης Κικίλιας, που σε αυτή βρίσκεται μέχρι σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πριν από περίπου μισή ώρα -όταν προφανώς θα είχε ενημερωθεί για τις επερχόμενες αλλαγές στο κόμμα- ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέβασε στο τουίτερ μια φωτογραφία του με τον Κωστή Χατζηδάκη στο εντευκτήριο της Βουλής, σχολιάζοντας τα περί «ανταρσίας» του Άδωνι στη ΝΔ.

Με τον φίλο μου πάνω απ´όλα σχολιάζουμε γελώντας τα σημερινά πρωτοσέλιδα περί ανταρσίας μου..

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή απουσία του Άδωνι Γεωργιάδη από το πρώτο και σημαντικότερο προσυνέδριο της ΝΔ στη Νίκαια επισκίασε ακόμη και την ίδια την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για αρχηγικές – και όχι μελλοντικές αναγκαστικά – βλέψεις του κ. Γεωργιάδη.

Η απουσία μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς επελέγη αυτή η στάση από τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ την ώρα που στο εσωτερικό της ΝΔ γίνεται «σφαγή» για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα στο νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου, με τον κ. Γεωργιάδη να πιέζει αφόρητα υπέρ της καταψήφισης, επιβάλλοντας τη δική του σκληροπυρηνική γραμμή απέναντι στο «φιλελεύθερο» προφίλ που παλεύει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον όμως, γαλάζιοι βουλευτές εκτιμούν πως δεν άρεσε καθόλου στον κ. Γεωργιάδη το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο επιμελήθηκε από τον έτερο Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη.

Από τη ΝΔ προτίμησαν να μη σπουδαιολογήσουν την ηχηρή απουσία, αρκούμενοι να σχολιάσουν πως «το κόμμα είναι ενήμερο για την απουσία του Αντιπροέδρου, η οποία οφείλεται σε προσωπικούς λόγους», όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η «Δημοκρατία».

Ενδεικτική του κακού κλίματος και του εντεινόμενου κλίματος αμφισβήτησης για το πρόσωπο του Προέδρου πάντως είναι και το γεγονός ότι το πρώτο προσυνέδριο στη Νίκαια έγινε απουσία και όλων των πρώην αρχηγών της ΝΔ.

Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Μεϊμαράκης επέλεξαν να απουσιάζουν από την εσωκομματική διαδικασία, γεγονός που έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια στις τάξεις της γαλάζιας Ιερουσαλήμ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ