Απεργίες και πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου

Με απεργίες στο μετρό, τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία, στα δημόσια νοσοκομεία, στα λιμάνια, σε υπηρεσίες και οργανισμούς, συνδικάτα, συλλογικότητες, ομοσπονδίες εργαζομένων εναντιώνονται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.

Από την Ομόνοια ξεκίνησε η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή. Ήδη στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται περισσότερα από 8.000 άτομα.

Η πορεία είναι σε εξέλιξη και ήδη έχουν κλείσει κεντρικοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας. Αυτό σημαίνει πως θα δημιουργηθούν σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία και αναμένεται να ταλαιπωρηθούν πολύ οι πολίτες,.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα.

Οι πορείες ξεκίνησαν στις 12 μ. στην Αθήνα, την ίδια ώρα στον Πειραιά και στις 11 π.μ. στο Λαύριο, στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.

Οι διαδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου, οπότε και το σχέδιο νόμου τίθεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη για τις απεργίες (άρθρο 211, Ποσοστό απαρτίας για συζήτηση και λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας) προβλέπει ότι: Μετά το τρίτο εδάφιο της παρ. 2 του άρθρου 8 του ν. 1264/1982 (Α΄ 79) προστίθεται εδάφιο ως εξής: «Ειδικά για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ