Αποφυλακίζεται ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, που φέρεται να είχε ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Αγγλούπα έρχεται με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς, ο οποίος και χειρίζεται τη σχετική δικογραφία.

Ανοίγουν τις επόμενες ημέρες οι πόρτες των φυλακών για τον επιχειρηματία Αλέξανδρος Αγγλούπα, ο οποίος είχε συλληφθεί και είχε κριθεί προφυλακιστέος πριν από περίπου ένα χρόνο για εμπλοκή στην υπόθεση της συμμορίας των Τσιγγάνων, που φέρεται να είχε ξαφρίσει πάνω από 2.000 σπίτια σε όλη τη χώρα καταφέρνοντας με αυτό τον τρόπο τα μέλη της να αποκομίσουν τζίρο δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Με αφορμή την έκδοση της ανακριτικής διάταξης περί αποφυλάκισης, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου επιχειρηματία Χρήστος Στάθης δήλωσε: «Μετά 13 μήνες κι ενώ έκλεισε η δικογραφία χωρίς να προκύψει κανένα νέο στοιχείο για τον εντολέα μου, άρχισε να δουλεύει το ρολόι της δικαιοσύνης για αυτόν».

Ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αγγλούπας, είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Νοέμβριο του 2016 και πλέον θα αποφυλακιστεί από ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού όπου είχε μεταφερθεί. 
Ο ανακριτικής για την αποφυλάκισή του, του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ύψους 20.000 ευρω.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση ο Αλέξανδρος Αγγλούπας, λειτουργούσε ως κλεπταποδόχος για τη συμμορία των Τσιγγάνων ενώ οι κατηγορούμενοι ληστές λίγη ώρα μετά τις κλοπές φέρεται να τού έστελναν φωτογραφίες μέσω Viber με τα κλοπιμαία και αυτός εμφανίζεται να εκτιμούσε την αξία τους.

Η λεία της συμμορίας των Τσιγγάνων ήταν πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα. Πλυντήρια πιάτων κοσμήματα μεγάλης αξίας, ρολόγια, τιμαλφή είχαν εντοπιστεί από τις αρχές μέσα σε σπίτια όπου φυλάσσονταν και κατασχέθηκαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ