Παρασκήνιο

Αποκάλυψη: «Πόρτα» Ερντογάν στην Αγγελοπούλου για τους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης!

Αποκάλυψη: «Πόρτα» Ερντογάν στην Αγγελοπούλου για τους εορτασμούς της Ελληνικής Επανάστασης!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η κορυφαία εκδήλωση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την προσεχή 25η Μαρτίου με τη συμμετοχή των αρχηγών των κρατών που πολέμησαν στο Ναυαρίνο και εξασφάλισαν την ίδρυση του ελληνικού κράτους της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποστείλει τρεις επίσημες προσκλήσεις: Στον διάδοχο του θρόνου της Μεγάλης Βρετανίας πρίγκιπα Κάρολο που εκπροσωπεί τη βασίλισσα Ελισάβετ Β, στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η Αγγελοπούλου ήθελε και… Ερντογάν!

Εκείνο που ελάχιστοι γνωρίζουν είναι ότι η υγιής φιλοδοξία της κ. Αγγελοπούλου για τους εορτασμούς εκτεινόταν ώς πρόσφατα πέρα από την πρόσκληση στην Αθήνα των τριών αρχηγών κρατών που προστάτευσαν τον Αγώνα και εγγυήθηκαν την Ανεξαρτησία.

Ο Ερντογάν δείχνει επιτέλους το πραγματικό του πρόσωπο!

Η κ. Αγγελοπούλου είχε αποφασίσει να καλέσει στην Αθήνα τον Ταγίπ Ερντογάν με το σκεπτικό ότι η πιθανή αποδοχή της πρόκλησης από τον Τούρκο πρόεδρο θα ήταν μια ελληνοτουρκική πρωτοβουλία ειρήνης και φιλίας με παγκόσμια εμβέλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει τους εμπλεκόμενους ακόμα και στο Νομπελ Ειρήνης. Η ιδέα στηρίχτηκε στο πρότυπο των εορτασμών για το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όπου πάντοτε συμμετέχει ο εκάστοτε καγκελάριος της Γερμανίας.

Μάλιστα η κ. Αγγελοπούλου δεν είχε κρατήσει την ιδέα για τον εαυτό της αλλά λέγεται ότι την είχε συζητήσει στο τέλος του 2019 με τουρκικές επαφές της. Η ιδέα αυτή ιδιαίτερα προωθημένη δεν αποκλείστηκε από την ελληνική κυβέρνηση αλλά δεν φαίνεται ότι συνάντησε την ανταπόκριση της Αγκυρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X