Ακόμα προσθέτει ότι η φωτογραφία δημοσιεύθηκε ερήμην του, ότι «δεν ενθαρρύνει οποιονδήποτε», να ακολουθήσει την ίδια στάση και καταλήγει προτρέποντας τους πάντες «να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας».

Για το συγκεκριμένο συμβάν ρωτήθηκε κατά την ενημέρωση για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αφήνοντας «καρφιά» για τη στάση του Γιώργου Κουμουτσάκου.

«Όλοι χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», δήλωσε αρχικά ο κύριος Χαρδαλιάς και προσέθεσε ότι:

«Όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα».

«Πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης με ανάρτησή του στο Twitter, πήρε θέση για το ζήτημα ασκώντας κριτική στον κύριο Κουμουτσάκο και σολιάζοντας ότι μετά από μία τέτοια ενέργεια «ψάχνουμε ποιοι δίνουν τροφή στο κίνημα κατά της μάσκας».

«Την ώρα που η κυβέρνηση εξαγγέλλει νέα μέτρα κατά της πανδημίας, ο κ. Κουμουτσάκος μεταλαμβάνει. Κόντρα στους επιδημιολόγους, κόντρα στη δημόσια υγεία, κόντρα στη λογική. Κι ύστερα ψάχνουμε ποιοι δίνουν τροφή στο κίνημα κατά της μάσκας. Συγχαρητήρια».

Το «καρφί» του Μόσιαλου για τον Κουμουτσάκο