Θέμα

Άρχισε ο «πόλεμος» για το οκτάωρο! «Βουλιάζει» η Αθήνα για το εργασιακό έκτρωμα Χατζηδάκη – Μητσοτάκη

Άρχισε ο «πόλεμος» για το οκτάωρο! «Βουλιάζει» η Αθήνα για το εργασιακό έκτρωμα Χατζηδάκη – Μητσοτάκη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Χατζηδάκης και Μητσοτάκης «μαγειρεύουν» αντεργατικές πολιτικές για τα εργασιακά, πολιτικές που καταργούν ακόμα και το οκτάωρο, αλλά οι εργαζόμενοι δεν μασάνε! Και με την 24ωρη απεργία και τις κινητοποιήσεις που κάνουν στέλνουν σαφές μήνυμα στην νεοφιλελεύθερη κυβερνητική αλαζονεία!

Αυτή την ώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη η μαζικότατη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με τους διαδηλωτές να κατευθύνονται στο Σύνταγμα. Κεντρικό σύνθημα είναι το «Όχι στην κατάργηση του 8ωρου». Το ραντεβού για την κοινή απεργιακή κινητοποίηση δόθηκε στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 από την ΑΔΕΔΥ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών.

Ο Μητσοτάκης δουλεύει ψιλό γαζί τους εργαζομένους με ανερυθρίαστα ψεύδη!

Με σύνθημα «ασταμάτητα δουλεύουν μόνο τα ρολόγια» ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δίνει δυναμικό παρών στην πανελλαδική απεργία, απέναντι στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που φέρνει ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας και την ουσιαστική κατάργηση του 8ωρου.

Θυμίζουμε, ότι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει χαρακτηρίσει τις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στα εργασιακά ως τη «μητέρα των μαχών».

Στη συγκέντρωση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας

«Ενώ σε όλο τον κόσμο η πανδημία οδηγεί τις κυβερνήσεις να συνειδητοποιήσουν ότι οι ανάγκες του ανθρώπου, η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τα κέρδη, στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση» τόνισε στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η κυβέρνηση «επιχειρεί να χρησιμοποιήσει την πανδημία ως ευκαιρία για να επιβάλλει ότι πιο αντιλαϊκό ότι πιο αντιδραστικό έχει φέρει ποτέ ελληνική κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

Κυριάκος… αυτοκαταστροφικός! Ενώνει Τσίπρα, Φώφη, Κουτσούμπα, Βαρουφάκη με το εργασιακό έκτρωμα!

«Η απάντηση σήμερα των εργαζόμενων με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία είναι ένα μήνυμα: αυτή θα είναι μία κορυφαία μάχη υπεράσπισης του δικαιώματος των εργαζομένων και της λαϊκής πλειοψηφίας στη ζωή και στην αξιοπρέπεια. Και αυτή τη μάχη θα τη δώσουμε μέχρι το τέλος», δήλωσε με έμφαση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε τις εικόνες από την συγκέντρωση για το οκτάωρο και όχι μόνο

οκτάωρο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi

οκτάωρο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi

οκτάωρο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi

O Σωτήρης Αλεξίου γραμματέας νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ είπε: «Σήμερα βρισκόμαστε εδώ για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, καταργεί το οκτάωρο και φέρνει την εργασία σε μία άγρια μορφή εκμετάλλευσης της κοινωνικής πλειοψηφίας και κυρίως των νέων ανθρώπων».

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Νίκος Παππάς, ο Πάνος Σκουρλέτης, Γιάννης Μουζάλας, ο Θάνος Μωραΐτης, συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία, την πρώτη μάχη, απέναντι στο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

«Κόλαφος» η Έλενα Ακρίτα με το…δημοσιογραφικό ξεφτιλίκι για τις «πατέντες» Μητσοτάκη!

οκτάωρο

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

8ωρο Τσίπρας

Φωτογραφία: Eurokinissi

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δήλωσε: «Είμαστε εδώ και στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα λέμε: «όχι» στην κατάργηση του 8ωρου και όχι στην κατάργηση των ατομικών συμβάσεων, λέμε όχι στην κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων λέμε όχι στο νομοσχέδιο που θέλει να φέρει η κυβέρνηση και επιβάλλει την εργασιακή ζούγκλα».

Το ρεζίλι του Μητσοτάκη για τις πατέντες των εμβολίων σε ένα βίντεο!

Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ

Μαζικότατη η πορεία κατά του νέου αντεργατικού οδοστρωτήρα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τεράστια συμμετοχή στη συγκέντρωση κατά του νόμου Χατζηδάκη

Ηχηρή η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με Δημήτρη Κουτσούμπα

«Μετά από μία δεκαετία συνεχών αντεργατικών μέτρων από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται η σημερινή κυβέρνηση να φέρει συντριπτικό πλήγμα σε όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων» τόνισε από την κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

«Είμαστε όλοι σήμερα εδώ ενωμένοι, γιατί αρνούμαστε την 10ωρη δουλειά. Γιατί δεν πρέπει να κατατεθεί αυτό το νομοσχέδιο-έκτρωμα του Χατζηδάκη. Γιατί υπερασπιζόμαστε τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία όλων των εργαζομένων» κατέληξε o Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Φωτογραφία: Eurokinissi

Το… εργασιακό έκτρωμα Χατζηδάκη

Στην απεργιακή κινητοποίηση συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη έρχεται να καταργήσει στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την κατάργηση του οκταώρου και των συλλογικών συμβάσεων, ενώ θεσμοθετεί τις απλήρωτες υπερωρίες και τις ανεξέλεγκτες απολύσεις.

Παράλληλα, εξισώνει εργοδότη και εργαζόμενο όσον αφορά στη διαπραγμάτευση του μισθού και των ωρών εργασίας. Στην 24ωρη απεργία και στην κινητοποίηση στην πλατεία Κλαυθμώνος, συμμετείχαν και οι ήρωες υγειονομικοί που βρίσκονται από τον Μάρτιο του 2020 στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό.

«Οδοστρωτήρας» Πολάκης! «Πληρωμένα τζουκ μποξ του Μητσοτακέικου!»

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ ο φετινός εορτασμός της Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την υπερπροσπάθεια των υγειονομικών να καταπολεμήσουν την πανδημία σε αντίξοες συνθήκες και αντιμέτωποι με όλες τις παθογένειες του ΕΣΥ και με την επιλογή της κυβέρνησης να ψηφίσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που διαλύει τον χάρτη κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων που με θυσίες και αγώνες πέτυχαν οι εργαζόμενοι.

Χαμός στην Αθήνα για το 8ωρο που πάνε… να καταργήσουν!

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος φτάνει στο Σύνταγμα με τη μουσική συνοδεία του τραγουδιού «ένα το χελιδόνι».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X