Αθλητισμός

Αρης-ΑΕΚ 0-1: Ο Γκαρσία… χόρεψε και η ΑΕΚ ανέβηκε 2η!

Αρης-ΑΕΚ 0-1: Ο Γκαρσία… χόρεψε και η ΑΕΚ ανέβηκε 2η!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μανόλο Χιμένεθ παρέταξε άριστα την ομάδα του στο ματς του Χαριλάου, έκανε όλα όσα έπρεπε για να μπλοκάρει τον Αρη και ο Λιβάι Γκαρσία με εκτέλεση φάουλ στο 65′ έδωσε το «τρίποντο» στους «κιτρινόμαυρους».

Η ΑΕΚ πλέον είναι 2η καθώς ισοβαθμεί τον Αρη, τον οποίο τον έχει κερδίσει και είναι πάνω στην βαθμολογία. Kαι αυτή η νίκη σημαίνει πολλά για το νέο ξεκίνημα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος μετρά 3Χ3 και με μηδέν στην άμυνα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε χωρίς Μάνταλο, Λιβάια στην 11άδα, αλλά η εικόνα τον δικαίωσε, παρότι έχασε στο 20λεπτο τον Νεντελτσεάρου και έβαλε τον νεαρό Λάτσι.

Κακός και αγνώριστος ο Αρης του Ακη Μάντζιου απόψε, δεν απείλησε καν την Ενωση στο ματς.

Τραγικός ο διαιτητής Μπέμπεκ και ο 4ος Τζήλος, τα έκαναν… μαντάρα στο 75′ στην διπλή αλλαγή της ΑΕΚ καθώς ξέχασε τον Ολιβέιρα και η Ενωση έχασε την 5η αλλαγή της.

Το ματς

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ με τρία χαφ στον άξονα (εκτός Μάνταλος, Λιβάια), έδειχνε να κρατά τον Αρη μακριά από την εστία της. Η ομάδα του Μάντζιου πίεσε πολύ την πλευρά του Λόπες που έκανε 2-3 σημαντικά λάθη, αλλά η ανασταλτική λειτουργία της ΑΕΚ ήταν εξαιρετική. Έτσι, ο Αρης είχε ελάχιστες απειλές και η πιο σημαντική προήλθε στο 7’ με λάθος του Λόπες, αλλά το πλασέ του Μάνου ήταν αδύναμο.

Η Ενωση είχε πιο μεγάλη ευκαιρία στο 21’ με δημιουργία του Γκαρσία και κεφαλιά του Ανσαριφάρντ που μπλόκαρε ο Μπουσέ. Οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν φρεσκάδα και ο Γκάμα ήταν κλεισμένος, ενώ η ΑΕΚ με τρία χαφ έδειχνε να έχει στο μυαλό της να… κλειδώσει πρώτα το μηδέν. Και το κατάφερε, παρότι στο 20’ έχασε τον Νεντελτσεάρου με τραυματισμό και τον αντικατέστησε ο νεαρός Λάτσι.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά και στο β’ ημίχρονο και ο Ανσαριφάρντ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής, απείλησε ξανά τον Αρη. Οι παίκτες του Μάντζιου αδυνατούσαν να χτίσουν επιθέσεις, οι δύο προπονητές έκαναν αλλαγές, αλλά στο 65’ «μίλησε» η ποιότητα του Λιβάι Γκαρσία με φάουλ… σαν πέναλτι εκτελώντας τον Μπουσέ για το 0-1.

Από εκεί και πέρα η ΑΕΚ… κλείδωσε το ματς από τον μετρ Χιμένεθ. Με τις αλλαγές έκλεισε τις γραμμές, ο ήδη εγκλωβισμένος Αρης δεν πλησίαζε καν την περιοχή του Αθανασιάδη και έτσι οι Θεσσαλονικείς αδυνατούσαν να απειλήσουν. Μάλιστα, η Ενωση όσο έβγαινε μπροστά προσπαθούσε για το 2ο γκολ και το πέτυχε με τον Λιβάια, αλλά ακυρώθηκε στις καθυστερήσεις. Ομως αυτό δεν άλλαξε τα δεδομένα του ματς και την μεγάλη νίκη της ΑΕΚ…

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Ροζ, Μπεναλουάν, Σάκιτς (87’ Ιωάννου), Ματίγια, Σάσα (87’ Τζέγκο), Σίλβα (63’ Γκαρσία), Γκάμα, Μαντσίνι, Μάνος

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Νεντελτσεάρου (20’ Λάτσι), Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς (60’ Μάνταλος), Γκαρσία (75’ Σάκχοφ), Μαχαίρας (60’ Λιβάγια), Ανσαριφάρντ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X